Daugavpils godam sevi prezentēja forumā Baltkrievijā 1

foto belarus.nemiga.info
foto belarus.nemiga.info

28.-30. martā Baltkrievijas pilsētā Novopolockā norisinājās pirmais Baltkrievijas un Latvijas sadraudzības pilsētu forums. Daugavpili forumā pārstāvēja Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska, Attīstības departamenta komercdarbības speciālists Edvards Sargsjans un uzņēmēji. Daugavpils prezentācija izraisīja ļoti lielu interesi, informē pašvaldības portāls. 

Neskatoties uz to, ka forums notika pirmo reizi, tas pulcēja lielu dalībnieku skaitu, pāri 250 dalībniekiem. Arī Latvija bija plaši pārstāvēta, delegācijas bija arī no Liepājas un Ventspils, kas tālu nav austrumu pierobežā. Tas nozīmē lielo interesi Latvijā kopumā par sadarbību ar Baltkrieviju.

Daugavpils bija sagatavojusi vizuālu prezentāciju par Daugavpils iespējām, par sadarbības attīstību un piedāvājumiem šajā jomā. Daugavpili prezentēja Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska. Viņa uzsvēra, ka Daugavpils Baltkrievijai ir vistuvākie partneri Latvijā un Daugavpils vienmēr ir bijusi un būs atvērta jauniem projektiem, piedāvājumiem.

Foruma laikā tika apspriesti Baltkrievijas un Latvijas sadarbības jautājumi, apskatei bija piedāvāti dažādi objekti Vitebskā, Polockā un Novopolockā.

Foruma ietvaros Daugavpils parakstīja vienošanos par sadarbību ar Baltkrievijas pilsētu Bobruisku, kas ir nozīmīgs rūpniecības centrs Baltkrievijā, arī Daugavpils uzņēmēji atrada sev potenciālos partnerus.
 


Написать комментарий

Kannās tomēr labāk, kāds tur Bobruisks, ko domājam vai visi baidās cenzūras !