Daugavpils dome sazināsies ar pilsētniekiem ar jaunajām metodēm 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domē būs izstrādāts un īstenots sarežģīts tehnisks lēmums par interneta-telekanāla un studijas izveidi. Pašvaldība ir saņēmusi piedāvājumus par pakalpojumu sniegšanu no diviem pretendentiem, drīzumā tiks pabeigta viņu novērtēšana.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja idejas autore, Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā redaktore Marina Gorkina, mūsdienu informācijas tehnoloģiju attīstība ir vērsta uz internetu, interneta-televīzija uzņem apgriezienus visā pasaulē, tai skaitā arī Latvijā. Tāpēc arī bija nolemts veidot interneta-telekanālu, kurš informēs pilsētniekus par pašvaldības darbu un dzīvi.

Tagad, Daugavpils pašvaldības mājaslapā, sadaļā “Informatīvie materiāli un video” gandrīz katru dienu var redzēt video ziņas latviešu un krievu valodā. Iecerētā projekta īstenošana ļaus radīt atsevišķu videoportālu ziņām un citiem video sižetiem. 

Tiek pieņemts, ka portālam par pašvaldības darbu būs atgriezeniska saikne, portāls ļaus taisīt videoblogus kā domes vadībai, tā arī vadošajiem domes speciālistiem, būs tiešraides ar domes vadību un pašvaldību darbiniekiem, online-režīmā tiks translēti dažādi pilsētas pasākumi. 

Nākotnē tiek plānots izvietot portālā videoinformāciju par Daugavpili: profesionālās un amatieru filmas, labākās pilsētnieku fotogrāfijas un video, filmas par pilsētu. Perspektīvā ir arī iecere, ar jaunā videoportāla palīdzību veidot visu mikrorajonu iedzīvotāju un pašvaldības darbinieku videokonferences. Iespējams, ka no videonovērošanas kamerām, kuras drīzumā tiks uzstādītas pilsētā, videomateriāls tiks novadīts uz doto videoportālu. 

Kā paziņoja M. Gorkina, kanāls būs bezmaksas, un viņu varēs skatīties visi, kam ir internets. Jaunais kanāls nebūs televīzija tā standarta izpratnē (ar savu noteiktu apraidi un utt.), tas būs jauns, mūsdienīgs sazināšanās līmenis, tas būs pašvaldības dialogs ar pilsētas iedzīvotājiem, kā arī ar cilvēkiem kuri interesējas par Daugavpils pašvaldības dzīvi, lai kura arī viņi nebūtu.
 


Написать комментарий

Ir iespējas vēl - savus kabeļus ievilkt, satelītu orbītā novadīt, katram iedzīvotājam uzdāvināt TV ar piesaisti tikai vienamm Domes interaktīvam kanālam !