Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvoja Raimonda Paula mūzikls «Dāmu paradīze»

foto Daugavpils teātris
foto Daugavpils teātris

Daugavpils teātrī 31.martā diženais franču romānu autors Emīls Zolā un latviešu Maestro Raimonds Pauls satikās mūziklā „Dāmu paradīze”, ko iestudējis Daugavpils teātra mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs. Šāds vērienīgs iestudējums uz Daugavpils teātra skatuves ir skatāms pirmoreiz.

Parīzes pirmā lielveikala greznībā un burzmā darbojās Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele, populārais lietuviešu dziedātājs Jeronims Miļus, aktrise Nadežda Jermaka un Daugavpils teātra lieliskie dziedošie aktieri Karina Lučiņina, Egils Viļumovs, Karīna Sidina un citi.

Izrāde ir par modi, sapņiem un mīlestību, arī par to, kā laiks aizrit un pasaule mainās. Ja nevēlies būt zaudētājs vai arī aizvadīt dzīvi sarūgtinājumā, mainies!

Daugavpils teātrī iestudētais mūzikls apliecina, ka mainība nenozīmē atteikšanos no savas vērtību sistēmas, drīzāk savu mērķi sasniegs tas, kas saglabā stingru mugurkaulu un dodas uz priekšu. Apņēmīgā provinces meitene Denīze (Nadežda Jermaka) Parīzē nepielāgojas citu pārdevēju „tikumiem”, lai izsistos uz augšu, bet saglabā savas tīrās jūtas, kā arī pašaizliedzīgi palīdz trakulīgajam brālim Žanam (Miroslavs Blakunovs). Savukārt veiksmīgais tirgotājs Oktāvs Murē (Jeronims Miļus) lietišķi pārspēj un pat iznīcina savus konkurentus, tomēr mīlestība liek viņam saprast, ka visu šai pasaule nevar iegūt ar stāvokli vai naudu. Jāatzīmē, ka pievilcīgā un izdarīgā veikala vadītāja lomu 14.aprīļa izrādē spēlēs populārais mūziķis un dziedātājs Andris Ābelīte.

Iepirkties kāro naudīgo un šarmanto Parīzes dāmu lomās kolorītas un izteiksmīgas ir Ilona Bagele, Maija Korkliša, Žanna Lubgāne un Irina Kešiševa. Savukārt vecās paaudzes veikalnieki, ko atveido Jurijs Losevs, VladimirsDupaks, Ivars Brakovskis un Alda Krastiņa, rada smeldzi un skumjas par cilvēku nespēju pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

Izrādes muzikālās vadītāja I.Bageles darba rezultātā R.Paula skaistās melodijas izskan lieliski, turklāt „Dāmu paradīze” ir ne tikai ausis, bet arī acis priecējošs mūzikls, jo scenogrāfes un kostīmu mākslinieces Inga Bermaka un Agnese Stabiņa uz skatuves ir radījušas noslēpumainu un izteiksmīgu lielveikala „aizkulišu” pasauli. Un, kā jau labam mūziklam piedienas, izrādē noskaņu veido brīnišķīgas dažādu žanru dejas, ko iestudējusi horeogrāfe Irina Saveļjeva.

Tuvākās mūzikla „ Dāmu paradīze” izrādes gaidāmas 14.aprīlī plkst. 17:00 un 20.aprīlī plkst. 18:30

 



Написать комментарий