Rubenis vairs nebūs Torņakalna baznīcas mācītājs

foto svetdienasrits.lv
foto svetdienasrits.lv

Juris Rubenis vairs nebūs Torņakalna baznīcā bāzētās Rīgas Lutera draudzes mācītājs, jo izlēmis visu savu laiku veltīt darbam meditācijas centrā "Elijas nams", portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LEBL) arhibīskaps Jānis Vanags.

Žurnāls "Privātā Dzīve" raksta, ka otrajās Lieldienās notiks pēdējais Rubeņa vadītais dievkalpojums līdzšinējā Rīgas Lutera draudzes mācītāja statusā. Turpmāk Rubenis būs LEBL Rīgas prāvesta iecirkņa vikārs – tas ir mācītājs, kurš nekalpo konkrētā draudzē, bet pēc vajadzības atrodas prāvesta rīcībā un nepieciešamības gadījumā var aizstāt kādu mācītāju.

Vanags "Delfi" atzina, ka Rubenis jau ilgu laiku Rīgas Lutera draudzē kalpo uz ceturtdaļslodzi. Tagad viņš ir izlēmis visu savu laiku veltīt darbam "Elijas namā", kas saskaņā ar žurnāla "Privātā Dzīve" vēstīto organizē programmas meditācijas namā Ventspils novada Lūžņas ciema Krūmkalnos. Biedrības mājaslapā lasāms, ka "Elijas nams" dibināts, lai palīdzētu visiem, kas vēlas sevi garīgi pilnveidot, atjaunot garīgos spēkus, atrisināt garīgu satricinājumu vai izdegšanas radītās problēmas.

Vanags sacīja, ka Rubenis ir viens četriem Rīgas Lutera draudzes mācītājiem, un pagaidām nav domāts, vai viņa vietā aicināt darbā kādu citu mācītāju.


Написать комментарий