Šogad Daugavpils ceļu remontiem iztērēs, apmēram, 700 tūkstošus latus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šogad uz Daugavpils ielu notiekošajiem ceļu remontdarbiem, ceļu fonds piešķir 500 000 latus, tā paziņoja Daugavpils Komunālās saimniecības vadītājs Aivars Pudāns. 

Tranzīta ceļu remontdarbiem valsts piešķīra 35 tūkstošus latus, pie šis summas tikpat daudz pieliks arī pašvaldība. Tāpat ceļu remontiem pilsētas budžetā ir paredzēti 200 000 lati, tāpēc uz ceļu remontdarbiem kopumā tiks iztērēti, apmēram, 700 000 lati.

Ir sastādīts ielu plāns, kuras ir nepieciešams remontēt, tomēr tas ir pagaidu plāns, jo līdz galam novērtēt ceļu stāvokli pēc ziemas un mainīgiem laika apstākļiem nav iespējams, jo bedres pie tādiem apstākļiem var rasties dažu stundu laikā, atzīmēja A. Pudāns.

Plānā ir arī ielas, kuras netika iekļautas “Daugavpils ūdens” ūdensapgādes attīstības projektā (trešajā kārtā). Tāpēc, ja pilsētnieki pamana, ka ielas, kurām ir nepieciešams remonts, netiek labotas, tad drīzumā gar tām tiks likts cauruļvads.

Kā pavēstīja KSP vadītājs, viens no lielajiem projektiem, kurš šogad būs salabots ir Piekrastes iela (no Zeltkalna ielas līdz Rēzeknei), Raiņa iela pilsētas centrā (no Vienības līdz Viestura ielai). Neskatoties uz to, ka tieša darba plāna vēl nav, strādnieki apsola, ka ceļu remonts notiks visās mikrorajonu vietās. 

Sastādīts ietvju remonta plāns, kurā ir iekļauti daudzi objekti, bet virkni šo objektu nepietiekama finansējuma dēļ diemžēl, vajadzēs izsvītrot. Uz doto brīdi ir saskaņots pagalmu remontdarbu plāns. 

Kā atzīmēja A. Pudāns, remontdarbi, kuru ietvaros bedres tiek aizlietas ar auksto asfaltu pilsētā notiek jau sen, bet ceļu greiderēšana sāksies no nākamās nedēļas. Kad savu darbu atsāks asfalta rūpnīca, tad ceļu remontdarbus varēs turpināt jau ar karsto asfaltu. 

Atskaitot privātfirmas, kuras uzvarēja konkursā, ar bedrēm uz ceļiem cīnīsies arī pašvaldības uzņēmums “Labiekārtošanas – D”, kura nepieciešamības gadījumā steigsies palīdzēt tikt galā ar bedrēm uz ceļiem.
 


Написать комментарий