Daugavpils novada pašvaldība lūdz palīdzēt ugunsgrēka cietušajiem no Dubnas

foto arh-hs.ucoz.ru
foto arh-hs.ucoz.ru

Ugunsgrēka rezultātā, 24. martā, kurš izcēlās Dubnas pagasta privātmājā īssavienojuma dēļ, Kosoņu ģimene ar diviem nepilngadīgajiem bērniem, zaudēja savu māju un visu savu mantību. 

Vakar notikušajā Novada domes konferencē žurnālisti painteresējās, kādā veidā Novada pašvaldība vai Pagasta padome palīdzēja ugunsgrēka cietušajiem? Pēc domes izpilddirektores Vandas Kezikas vārdiem, tā ir nelaime – ne pirmā Daugavpils novadā. Jau pirmajā dienā pēc ugunsgrēka tika norunāts, ka cietušie būs nodrošināti ar pagaidu mītni. Otrajā dienā, no Ambeļu pagasta tika atvests speciāls vagoniņš, kurš pa taisno tika pievienots elektrolīnijai un aprīkots ar visu nepieciešamo sadzīvei.

Špoģu vidusskola pirmā atsaucās uz lūgumu palīdzēt, un apsolīja izdarīt visu, lai bērni turpinātu mācīties tālāk. Novada Sociālais dienests vērsās ar lūgumu palīdzēt ģimenei, kaut vai ar pirmās nepieciešamības lietām, palīdzēt apsolīja Daugavpils un Ilūkstes Sarkanā Krusta nodaļas.

Vanda Kezika apsolīja, ka personīgi apciemos Kosoņu ģimeni. Nav šaubu, ka pats svarīgākais tagad ir savākt līdzekļus, lai uzsāktu jaunas mājas celtniecību. Šādam nolūkam ir atvērts speciāls ziedojumu konts, šo adresi var atrast Novadu domes mājaslapā, tāpēc, ka saskaņā ar esošajiem noteikumiem, šādos gadījumos izmaksātā summa nav liela un ar to nepietiek, lai uzsāktu celtniecību vai iegādātos visu nepieciešamo. 

Visi, kuri vēlas palīdzēt ugunsgrēka cietušajiem, var ziedot naudu uz šo kontu: Kods BIC/S.W.I.F.T.HABALV22

LV78HABA0551032950677

Ingrīdai Kosoņai (personas kods 080976-12106)

Ja kāds vēlas palīdzēt ziedojot mantas, var zvanīt uz Dubnas pagastu: 65475217, 65475232 vai sazināties ar sociālo dienestu: 65476823, 65476741.
 


Написать комментарий