Rūpniecības produkcijas izlaide gada laikā augusi par 7,3%

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Šā gada februārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieaugusi par 7,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē pieaugums sasniedzis 7,8%, apstrādes rūpniecībā – 10,6% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - 2,2%. Lielākais produkcijas pieaugums starp apstrādes rūpniecības nozarēm bija iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā - 2,3 reizes, citu transportlīdzekļu ražošanā– par 69,9%, arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas, – par 43,3%.

Savukārt, samazinājums bija apģērbu ražošanā – par 10,3%, gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā – par 6,4%, tekstilizstrādājumu ražošanā – par 4,7%, kā arī pārtikas produktu ražošanā – par 1,5%.

Salīdzinot ar šā gada janvāri, februārī rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 0,1%, tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 5,7%, bet samazinājums bija apstrādes rūpniecībā par 2,4% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 10,5%.

Šā gada februārī rūpniecības produkcijas izlaide faktiskajās cenās bija 419,9 miljoni latu.


Написать комментарий