Veic vērienīgu augsta līmeņa ierēdņu rotāciju

foto ir.lv
foto ir.lv

Valdība otrdien atbalstīja koalīcijā iepriekš panākto vienošanos par vairāku ministriju valsts sekretāru rotāciju.

Līdzšinējais Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieks Eiropas Savienības (ES) fondu apguves lietās Aleksandrs Antonovs ar 10.aprīli kļūs par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru. Savukārt ilggadējais VARAM valsts sekretārs Guntis Puķītis ar 10.aprīli sāks pildīt Kultūras ministrijas valsts sekretāra pienākumus.

Tiek uzsvērts, ka Puķītis valsts pārvaldē ir ar visilggadīgāko pieredzi valsts sekretāra amatā, kas apliecina Puķīša augsto profesionalitāti, vadot ministriju valsts sekretāra amatā. Tieši Puķīša ievērojamā pieredze valsts pārvaldē un augstā profesionalitāte ministrijas vadīšanā valsts sekretāra amatā ir nepieciešama Kultūras ministrijai, lai sekmīgi nodrošinātu valdības plānus Kultūras ministrijas atbildības jomās, uzsvērts iesniegtajos dokumentos.

Antonovam esot ilggadēja pieredze valsts pārvaldes sistēmā, jo karjeru valsts pārvaldē viņš sācis 2000.gadā Finanšu ministrijā. Antonovam ir ilggadīga dažādu līmeņu vadītāja darba pieredze, kā arī starptautiskās sadarbības un plānošanas vadības un koordinācijas prasmes. Viņš arī iepriekš tika uzskatīts par galveno ES fondu ierēdni valstī.

Jau ilgāku laiku atstādinātā Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa ar 10.aprīli tiks pārcelta darbā VARAM pakļautībā esošās Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadītāja amatā, bet šīs aģentūras līdzšinējais vadītājs Māris Krastiņš pēc paša vēlēšanās ar 5.aprīli tiek atbrīvots no darba pienākumiem. Krastiņš darbu turpinās Elektronisko sakaru direkcijā.

Zvidriņai esot ilggadēja pieredze valsts pārvaldes sistēmā un savu karjeru valsts pārvaldē viņa sākusi 1994.gadā Finanšu ministrijā, pēc tam strādājot arī Valsts kasē. No 2006.gada Zvidriņa bija Kultūras ministrijas valsts sekretāre.

Valdībā iesniegtajos dokumentos uzsvērts, ka "Zvidriņai ir ilggadīga dažādu līmeņu vadītāja darba pieredze, kā arī attīstības redzējums, kas veidojies darbojoties valsts pārvaldē un vadot Kultūras ministriju. Tāpat Zvidriņas profesionalitāte ir tikusi novērtēta ar Ministru kabineta, Ārlietu ministrijas, Finanšu ministrijas un Zemkopības ministrijas piešķirtajiem Atzinības rakstiem par ieguldījumu Latvijas valsts labā".
Jau ziņots, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) pret Zvidriņu ierosināja disciplinārlietu un pērnā gada nogalē atstādināja no pienākumu pildīšanas.

Zvidriņa otrdien pēc valdības lēmuma iecelt viņu VRAA vadītāja amatā atzina, ka piekritusi šim piedāvājumam, zinot, ka amats būs vakants.
Viņa gan turpināšot tiesāties saistībā ar atstādināšanu no KM valsts sekretāres amata, turklāt plāno arī sūdzēties par cilvēktiesību neievērošanu Latvijā tiesvedības procesā. 


Написать комментарий