Šveices politiķi grib atjaunot robežkontroli

foto diena.lv
foto diena.lv

Šveices politiķi, lai apkarotu valstī pieaugošo ārvalstu organizēto kriminālo grupējumu pastrādāto noziegumu skaitu, mudina atjaunot robežkontroli. 

Lai gan Šveice ietilpst Šengenas zonā, kas ļauj bez indentitātes pārbaudes šķērsot lielāko daļu Eiropas valstu, ārzemnieku pastrādāto noziegumu augošais skaits esot pienācīgs iemesls, lai Šveice vienpusīgi atjaunotu kontroli, uzsver ieceri atbalstošie politiķi.

«Ja mēs neko nedarīsim, pārrobežu noziedzība draud izplatīties uz ziemeļiem,» Brīvās demokrātiskās partijas biedres un Vo kantona drošības departamenta vadītājas Žaklīnas de Kvatro teikto citēja The Local.ch. Robežkontroles atjaunošana kalpotu kā brīdinājuma signāls noziedzniekiem.

«Mums nepieciešams izņēmuma likums, kas ļautu veikt sistemātiskas robežkontroles,» uzsvēra arī Tautas partijas pārstāvis Heincs Brands.

Pagājušajā nedēļā publiskotie dati norāda, ka pērn Šveicē ievērojami augusi pārrobežu noziedzība, it sevišķi pierobežas - Vo un Ženēvas kantonos. Atsevišķos rajonos nozagto automašīnu skaits pieaudzis pat par 45%, taču visā valstī ārvalstnieku pastrādāto noziegumu skaits palielinājies par 10%.

Ženēvas policijas vadītājs Fransuā Šmucs Swissinfo.ch norādīja, ka dominē trīs pārkāpēju grupas: pirmkārt, noziedznieku grupējumi no Rumānijas un Balkānu valstīm, otrkārt, romu tautības cilvēku bandas no Itālijas un Francijas, treškārt, Ženēvā nelegāli apmetušies ieceļotāji no Ziemeļāfrikas.


Написать комментарий