Daugavpilī, vasaras periodā, tiek plānots iekārtot dažas vasaras kafejnīcas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kafejnīcas pārstāvji, kuru iestāde atrodas Rīgas ielā 9, iesniedza domē uz saskaņošanu, vasaras kafejnīcas skiču projektu. Pagājušajā gadā, šeit arī bija vasaras kafejnīca, bet domei bija daži iebildumi celtniecības jomā, gājēju kustības drošības un stāvvietu sakarā.

Šogad, kafejnīcas ārējais izskats būs cits, būs paredzēta ērta eja, apmeklētājiem, invalīdiem un māmiņām ar ratiņiem. Agrāk kafejnīcai bija problēmas ar ieeju, un cilvēki ar ratiņiem nevarēja izbraukt cauri galdiņiem, tāpēc nācās iziet uz braucamās daļas.

Pagājušajā nedēļa notika Pilsētplānošanas komisijas sēde, kurā bija izskatīts jautājums, par vienas vasaras kafejnīcas izveidi – Rīgas un Viestura ielas krustojumā. Tā varētu būt izvietota blakus esošai kafejnīcai, kura atrodas Rīgas ielā 55, kur žoga ieskauti glabājas betona bloki.

Kā paskaidroja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, dotā zemes gabala ārējais izskats ir briesmīgs, un var vēlēties tikai labāku, tāpēc pašvaldība nolēma atļaut privātuzņēmējam ierīkot šeit vasaras kafejnīcu, tomēr, atļauja tiks iedota tikai tad, ja uzņēmējs ņems vērā visas nepieciešamās prasības procesa organizēšanā: ēdienu pagatavošanā, sēdvietu izvietojums, garāmgājēju kustības drošība, sanitārās normas utt. Pašvaldība ir pret biotualetēm pilsētas centrālajā ielā, tāpēc idejas iniciatoriem vajadzēs atrast iespēju kanalizācijas iekārošanai. 

Vēl viena vieta, kur varēs nobaudīt ēdienu, iespējams, parādīsies pie degvielas uzpildes stacijas Kraujas ielā. 

Kā atzīmēja vicemērs, neskatoties uz to, ka ekonomiskā situācija Latvijā, joprojām nav tā labākā, uzņēmēji sāka aktīvi ieguldīt līdzekļus Daugavpils biznesa attīstībā, kas, protams, priecē, jo tās ir papildus darbavietas, tiek sakārtota teritorija, un darbs vietējām celtniecības firmām.
 


Написать комментарий