Daugavpils Celtnieku skola apbalvoja savus skolniekus par sasniegumiem sportā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils profesionālā celtnieku skola jau sen ir pazīstama kā viena no labākajām, ne tikai savā reģionā, bet arī visā valstī. Skolas audzēkņi regulāri iegūst godalgotas vietas dažāda līmeņa konkursos. 

Bet kā izrādās viņi ir labākie ne tikai savu profesionālo iemaņu demonstrēšanā, bet arī sporta sacensībās.

Šodien, Lieldienas gaidot, ikmēneša skolnieku saieta laikā, tika apbalvoti dažādu sporta veidu uzvarētāji. Kā pastāstīja Gorod.lv sporta organizators Ivans Gaļašs, par šiem trim mēnešiem, skolnieki ir izcīnījuši daudzas sporta godalgas, dažādos sporta veidos, piedaloties valsts profesionālo skolu spartakiādēs. Pats Ivans Gaļašs, šogad ir ticis pie titula kā labākais individuālo sporta veidu treneris Daugavpils novadā. 

«Mūsu jauniešiem ir ne tikai stipras un čaklas rokas, bet arī ātras kājas un labas smadzenes», -pārliecināts sporta pedagogs. Bet kā tad paskaidrot komandas pirmo vietu, kura tika izcīnīta Latgales reģiona dambretes sacensībās, kurās izcēlās ne tikai zēni, bet arī meitenes: Natālija Biruļa, Karīna Voroncova un Kristīne Pavlovska.

Starp citu, smalkā meitene Kristīne Pavlovska ir arī pasaules vicečempione svaru bumbas celšanā svaru kategorijā līdz 53 kg. Pasaules čempionāts notika pagājušajā gadā ASV, un tajā daugavpiliete izcīnīja sudraba medaļu. Bet šī gada martā, Kristīne kļuva par Latvijas kausa, pirmā etapa uzvarētāju, svaru bumbas celšanā sava svara kategorijā. 

Skolas handbola komanda ieguva trešo vietu Latgales sacensībās. Meistari roku laušanā, vai arī, kā to vēl sauc par ārmrestlingu, tika izcīnīts kauss un pirmās pakāpes diploms. No visiem pārējiem neatpalika arī volejbola komanda, kura sīvā cīņā apspēlēja Daugavpils Valsts tehnikumu un izcīnīja pirmo vietu un kausu, kuru ar lielu lepnumu demonstrēja treneris Gaļašs. Vēl Celtniecības skolā ir badmintona komanda, kura vakardienas sacensības izcīnīja sudrabu.

Kā piemetināja direktores vietniece Ņina Juhnovska, nākamie celtnieki paspēj ne tikai mācīties un praktizēties, bet arī aktīvi nodarboties ar sportu. Pirmo vietu ieguvēji nepaliek bez apbalvojumiem arī no skolas vadības, bet visi dalībnieki saņem saldās balvas – kliņģerus.
 



Написать комментарий