Māksliniece Dace Abricka: visi runā par krīzi, bet manā dvēselē ir koši un krāsaini 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Latgales Centrālajā bibliotēkā bija daudz cilvēku un pavasarīgi koši un dzestri: šeit atvērās Daces Abrickas personīgā izstāde “Manas krāsas”.

Neskatoties uz ziemu, kura vēl negrib aiziet, LCB abonementu zālē valdīja pavasaris ar dažādām krāsām un aromātiem: no izsmalcinātiem baltiem īrisiem un rozēm līdz koši dzeltenajām saulespuķēm, maigajiem puķuzirnīšiem līdz jautrajām margrietiņām, stingrajām gladiolām un ceriņu pušķiem. 

Atklājot izstādi, Saules skolas direktore Ilona Linarte-Ruža atzīmēja, ka gleznas, kuras ir šeit izstādītas ir tikpat brīnišķīgas un gaišas, kā viņu autore. “Dace ir ļoti radošs un aizrautīgs cilvēks, brīnišķīgs pedagogs. Viņa ne tikai māca, bet arī rada kopā ar saviem skolniekiem, aplipinot viņus ar savu radošumu, idejām, un entuziasmu”. Mākslas skolas audzēkņi, kuri bija atnākuši uz izstādi apbēra savu pasniedzēju ar puķēm, šoreiz ar īstām. Kolēģi novēlēja autorei neapstāties pie sasniegtā, jo katra jaunā izstāde ir solis uz priekšu. 

Kā pavēstīja Gorod.lv pati Dace – tā jau nav pirmā viņas personīgā izstāde. Priekšroku dodot gleznošanai ar eļļas krāsām un mīļākais, uz šodienu žanrs ir klusā daba. “Visi tagad runā par krīzi un melno joslu dzīvē, bet man ir saulains un košs noskaņojums. Laikam tāpēc, ka man apkārt ir satriecoši cilvēki: mani kolēģi, studenti, kuri uzlādē mani ar pozitīvām emocijām. Varbūt ar laiku tas pāries, bet pagaidām ir tieši tā”,- smejas māksliniece. 

Piemetinot, 33 gadus jaunā Dace ir mūsu novadniece, kura piedzima skaistajā Latgales pilsētā Preiļi. Ar mākslu ir saistīta kopš dzimšanas: mamma – māksliniece, bet tētis – keramikas meistars. Tagad Dace Abricka ir pasniedzēja Daugavpils mākslas skolā “Saules skola” un ir vadītāja savu skolnieku izstādēm. 

Pēc Daces vārdiem, šo izstādi, kurā ir vairāk nekā 20 mākslas darbu, viņa sagatavoja 2 mēnešos. “Es vienkārši nevaru neko nedarīt, tāpēc arī zīmēju visu laiku”, - viņa pajokoja. Ja gribat saņemt pozitīvo emociju lādiņu, tad obligāti apmeklējiet skaisto un krāsaino izstādi, kura turpinās savu darbu līdz 25. aprīlim.
 



Написать комментарий

Talants !

Sk. Dace vi prosto super 4elover, a vawi kartini eto vawa duwa. Pozdravljaju vas s vistavkoj.

Написать комментарий