Dome atteicās finansēt sabiedriskās organizācijas, kuras prasa līdzekļus šaubīgiem pasākumiem 3

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 4. aprīlī notika Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu sēde, tās laikā tika apspriests jautājums par domes finansējumu 19 sabiedriskajām organizācijām.

Atbalsta fonds sabiedriskajām organizācijām bija radīts pagājušajā gadā. Līdz 1. aprīlim domē tika iesniegti savi pieteikumi par finansējumu. Kopumā saņemti 36 pieteikumi no izglītības un kultūras novirzienu organizācijām. 19 pieteikumi tiks izskatīti 4. aprīlī, 17 tiks izskatīti 19. aprīlī.

Pirms jautājuma izskatīšanas vicemērs Vitālijs Azarevičs atgādināja, ka atbalstu var saņemt konkrēti pasākumi, kuri notiek Daugavpilī un nes labumu pilsētai un tās iedzīvotājiem, kā arī masu pasākumi. Kopējā summa organizācijas finansēšanai nevar pārsniegt 500 latus, pie tam 20% ir no summas ir jāapmaksā pašai organizācijai. Tāpat finansējumu nolikumā ir teikts, ka domes iedotie līdzekļi nevar būt iztērēti lai uzturētu organizāciju, kā arī jau aizvadīto pasākumu apmaksai. 

Sakarā ar to, ka ne visas organizācijas izpildīja norunātos konkursa noteikumus, kā arī neprecīzi atskaitījās par pagājušajā gadā iedalīto naudu, šogad viņiem tika atteikts, vai arī atbalstīs tikai dažus pasākumus. Dažām organizācijām bija teikts pārstrādāt dokumentāciju un izskatīt jautājumu par nākamo komitejas sēdi. 

Un tā, atteikumu saņēma čigānu biedrība “Nēvo drom D”, kura prasīja naudu čigānu saietam ārzemēs. Biedrībai «Žēlsirdības misija dzīvības ēdiens Latgalē”, kura prasīja naudu, lai nopirktu jaunus virtuves piederumus, lai varētu novadīt seminārus par veselīgu ēdienu un lekcijas saistītas ar ģimenes attiecībām un bērnu audzināšanu. Deputāti sadzirdēja to, ka organizācija sadarbojas ar organizāciju “Varavīksne 2005”, saredzot tajā sektas novirzienus. “Dabas klēpis” prasīja naudu, lai uzstādītu Latgales zooloģiskajā dārzā web-kameru, lai varētu translēt zooloģiskā dārza dzīvi internetā. Deputāti uzskatīja, ka zooloģiskajam dārzam pašam jārūpējas par savu popularizēšanu. Deputāti nolēma, ka mums ir daudz vides problēmu, ar kurām biedrība varētu nodarboties. Tāpat deputāti neatbalstīja arī biedrības «Serža Li mākslas sintēzes biedrības” pasākumu. 

Līdz nākamajai sēdei par finansējuma piešķiršanu tika atlikti biedrību “Dina-Art”, “Reģionu veselības institūts”, „Sapiens” „Dagood studio” pieteikumi, kuri ir jāizlabo.

Nolemts piešķirt finansējumu šādām biedrībām: «Kalistratova nams” (140 lati), „Latgales vienotība” (40 lati), „Daugavpils Latviešu biedrība” (350 lati), „Latgales Media Centrs” (500 lati), „”Avotiņš” (448 lati), „Ezerzeme - F” (350 lati), „Erfolg” (500 lati), „Starptautiskā Rērihu Centra Latvijas nodaļas Daugavpils grupa” (460 lati), „Me Roma” (228 lati), „RASA” (460 lati) „Daugavpils amatnieku biedrība” (490 lati). Visi viņi aizvadīs pasākumus, kuri pēc deputātu domām, ir nozīmīgi pilsētai.
 



Написать комментарий

Lūdzu pilnu informāciju par projektiem kurus atbalstīja, iespējams tur vēl dīvainākas idejas par ZOO !

kādas tik nav mums te biedrības...
pat bail paliek...
"Žēlsirdības kastroļu biedrība"
"Serža Lī kung-fu sintēzes biedrība"

Atkārtoju, lūdzu pilnus nosaukumus tiem projektiem un īsumā izklāstu par ko tie būs, izskatās ka Līga baidās par to runāt !

Написать комментарий