Benzīna cenas Latvijā sasniedz jaunas virsotnes

foto ru.tsn.ua
foto ru.tsn.ua

Trešdien benzīna cenas degvielas tirgotāja "Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās (DUS) Rīgā sasniegušas jaunas virsotnes, liecina "Statoil" mājaslapā pieejamā informācija.

Pieprasītākās 95.markas benzīna cena pakāpusies no iepriekšējiem 1,049 latiem par litru līdz 1,059 latiem par litru. Savukārt 98.markas benzīns "Statoil" pilna servisa DUS maksā 1,089 latus par litru degvielas, kas ir par santīmu vairāk nekā iepriekš. Dīzeļdegvielas cena nav mainījusies, un dīzelis joprojām nopērkams par 0,989 latiem litrā.

"Statoil" Degvielas kategorijas vadītājs Kaspars Skrābāns portālam "Delfi" sacīja: ja iepriekšējais benzīna cenu pieaugums bija saistīts ar saspīlēto situāciju naftas ieguves reģionos, tad šoreiz benzīna deficīts un tā cenu kāpums skaidrojams ar braukšanas sezonas sākumu. Ir pieaudzis pieprasījums pēc degvielas, teica Skrābāns, nosakot, ka būtisks faktors ir arī vairāku Eiropas naftas pārstrādes rūpnīcu īslaicīga slēgšana to apkopes laikā.

Skrābāns skaidroja, ka iepirkuma cenas kāpušas kopš šā gada sākuma, bet jo īpaši – pēdējo divu nedēļu laikā. "Notikumi austrumos noteica augsto cenas līmeni, bet papildu faktors, kas patlaban galvenokārt audzē benzīna cenu, ir sezonalitāte," skaidroja "Statoil" pārstāvis.

Savukārt SIA "Neste" 95.markas benzīna litrs maksā 1,047 latus.

Jau ziņots, ka iepriekš benzīna cenas rekords sasniegts šonedēļ pirmdien, kad 95.markas benzīna cena "Statoil" pilna servisa DUS pakāpās līdz 1,049 latiem par litru. Iepriekš 95.markas benzīna litrs "Statoil" pilna servisa DUS Rīgā maksāja ne vairāk kā 1,039 latus.


Написать комментарий