Britu mediji šausminās par austrumeiropiešu bezpajumtnieku nometnes apstākļiem

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Britu sabiedrība pievērsusi izmanību austrumeiropiešu bezpajumtnieku nometnei mežā pie Northemptonas šosejas, paužot sašutumu par imigrantu nožēlojamajiem dzīves apstākļiem.

Apmetni veido vairākas starp kokiem novilktas plēves, zem kurām izvietota tur mītošo ļaužu iedzīve. Pēc britu mediju ziņotā, šādos apstākļos mežā dzīvo 11 cilvēki - viens no Latvijas, viens no Slovākijas, bet pārējie ir poļi.

Apmetnē ir viena kopīga nojume, kas kalpo kā virtuve un kurā žurnālisti atrada vairākus katlus un pannas. Bet apkārt tai mežā izvietoti vairāki guļammaisi.

Viena no apmetnes nojumēm kalpo kā dievnams, kur uzbūvēts improvizēts altāris, un pie nojumes ir piekārts krusts.

Apmetnes iemītnieki savus pārtikas krājumus papildina tuvējā ezerā, kur makšķerē zivis.

Konservatīvo deputāts no Northemptonas Maikls Elliss pauda šoku par imigrantu dzīves apstākļiem un aicināja viņus meklēt palīdzību.

Apmetni jau apmeklējuši Northemptonas pašvaldības sociālā dienesta pārstāvji, tomēr apmetnē dzīvojošajiem nav tiesību uz pašvaldības īres telpām.

"Mēs domājam, ka viņi šeit ievācās, nespējot atrast darbu citās pilsētās. Diemžēl viņu statuss ir tāds, ka viņiem nepienākas ne pašvaldības dzīvokļi, ne arī īres pabalsts. Pēc viņu sacītā, viņiem ir arī grūtības atrast darbu," sacīja pašvaldības pārstāve Mērija Markhema.

"Mūsu dienesta darbinieki viņiem sniedza padomus, kā meklēt darbu vai apmācības, kā arī apskatīja citas iespējas, tostarp palīdzību atgriezties mājās," sacīja Markhema.

"Mēs darām, ko varam, lai nodrošinātu, ka cilvēki šādā situācijā saprot savas tiesības un zina, kā atrast darbu un apmācības iespējas," viņa skaidroja.


Написать комментарий