Ludzas novada delegācija piedalās starptautiskajā forumā Novopolockā 1

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

Pašā marta nogalē Ludzas novada pašvaldības pārstāvji - domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, izpilddirektors Sergejs Jakovļevs, Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Sarmīte Gutāne, Finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja Līga Mežule - piedalījās pirmajā Baltkrievijas-Latvijas sadraudzības pilsētu forumā „Baltkrievijas un Latvijas reģionālās un sadraudzības pilsētu sadarbības perspektīvie virzieni", Novopolockā, Baltkrievijā. 

Foruma mērķis - veicināt Baltkrievijas un Latvijas sadarbību attīstību, paplašināt un nostiprināt starpreģionālos sakarus tirdzniecības un ekonomikas, investīciju un kultūras jomās, aktivizējot partneru attiecības starp Baltkrievijas un Latvijas pilsētām un rajoniem.

Forumā piedalījās aptuveni 300 dalībnieku. Kopumā Latviju šajā starptautiskajā pasākumā pārstāvēja apmēram 30 pilsētas un novadi. Foruma laikā tika parakstīti arī 10 jauni sadraudzības līgumi starp Latvijas un Baltkrievijas pilsētām un novadiem. 

Darbs forumā tika organizēts 3 dažādās sekcijās pēc sadarbības virzieniem: pašvaldību vadītājiem, uzņēmējiem un tūrisma un kultūras nozares speciālistiem. Pašvaldību vadītāji apsprieda starpreģionu sadarbības iespējas, esošās problēmas, kā arī risinājumus un perspektīvas. Uzņēmēji pārrunāja iespējamo sadarbību tirdzniecības un ekonomikas jomā. Tūrisma speciālisti iztirzāja sadarbību ceļošanas un tūristu piesaistes jomā.  


Написать комментарий

Tūristi.