Finanšu komiteja atbalstīja lēmumu lauzt līgumu par 8 bērnudārzu renovāciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komiteja atbalstīja lēmumu par līguma pārtraukšanu, kurš bija noslēgts 2011. gada martā, par Eiroprojekta īstenošanu “Paaugstināt energoefektivitāti Daugavpils pašvaldības ēkās ”.

Tā kā pašvaldība jau bija saņēmusi finansējumu dotajam projektam, domes deputāti nolēma piešķirt līdzekļus no neplānotajiem gadījumiem 62 892 latu apmērā, lai atgūtu to naudu, kura ir piešķirta projekta realizācijai.

Atgādināsim, ka dotā projekta ietvaros pašvaldība plānoja renovēt 8 bērnudārzus: № 1, 4, 21, 10, 15, 23, 27, 30. Bet pretendentu piedāvātie pakalpojumi pārsniedza kvotu 2,5 reizes: ieplānotā miljona vietā uz darbiem varēja aiziet 2,5 miljoni. 

Ministrija, kur vērsās pašvaldība, neatļāva samazināt darba apjomus dotā projekta ietvaros, tāpēc pašvaldībai nācās atteikties no bērnudārzu renovācijas dotā projekta ietvaros. Kā atzīmēja Vjačeslavs Širjakovs, ir izstrādāti renovācijas tehniskie projekti, ir zināma aptuvenā darba izmaksas, tāpēc pašvaldība piedalīsies jau pirmajā izsludinātajā konkursā saistītājā ar energoefektivitāti. Šādi konkursi tiek izsludināti diezgan bieži, programma KPFI tiek turpināta, tāpēc situācija ar bērnudārzu renovāciju var tikt noskaidrota jau šogad.
 


Написать комментарий