“Svente Holding” caur tiesu grib piedzīt no Daugavpils domes 2,5 miljonus latu 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Firma “Svente Holding”, kura ir “Ditton Group” sastāvā, iesūdzēja Daugavpils domi tiesā par nelikumīgu līguma laušanu, un pieprasa kompensāciju 2,5 latu apmērā. Atgādināsim, ka šī firma, Eiroprojekta ietvaros renovēja virkni Daugavpils skolu.

Kā jau pilsētniekiem zināms, skolu renovācijas darbi ritēja ļoti lēni, dome ejot pretī celtniekiem ne reizi vien ir pagarinājusi termiņus, bet darbi netika pabeigti. Kā rezultātā, tek jumti, skolas mantas bojājas, lai tiktu uz skolu, bērniem vajadzēja iet caur būvlaukumu.

Uzraudzīt celtniecības procesu vajadzēja domes izpilddirektoram Andrejam Kursītim, kurš, starp citu, pirms domes darba, bija viens no “Ditton Group” vadītājiem. Pastāvīgi atbildot uz žurnālistu jautājumiem par celtniecības darbiem viņš atbildēja, ka viss esot kārtībā, problēmas tiek risinātas, viss tiek kontrolēts utt.

Tomēr, ne tikai pilsētniekiem, bet arī domes vadībai bija savas domas saistībā uz šo jautājumu. Un tā, šī gada februārī, pēc kārtējās situācijas analīzes, Daugavpils dome nolēma lauzt līgumu ar “Svente Holding”, un piedzīt kompensāciju par termiņu neievērošanu, kā arī sāka objekta inventarizāciju, lai paziņotu par jauna konkursa sākšanos saistībā ar celtniecības darbiem. 

Pēc komentāriem pie neapmierinātās firmas, kas pamudināja iesūdzēt domi tiesā, ja dome visu laiku gāja pretī, vērsās vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kurš atbild par celtniecības sfēru. Vicemērs atzīmēja, ka pati sūdzība un kompensācija 2,5 miljonu latu apmērā ir absurds, un tas ir mēģinājums “paspēlēt uz publiku”, lai attaisnotu sevi. Dome ir nolēmusi iesniegt pretsūdzību, un kuram galu galā būs taisnība nolems tiesa. Tomēr kā atzīmē V. Širjakovs, izredzes, ka “Svente Holding” vinnēs šajā prāvā ir ļoti mazas, jo dome rīkojās likumīgi.
 


Написать комментарий

Lūdzu komentāru no Ditona ( Driksnas ) , Kursīša un Kulakovas.