Franču aktieris Alēns Delons ievietots slimīcā

foto xit.kz
foto xit.kz

Leģendārais franču kinoaktieris Alēns Delons (attēlā) nogādāts vienā no prestižākajām Parīzes slimnīcām, tomēr pagaidām netiek sniegti komentāri par viņa veselības stāvokli un iespējamo diagnozi.

Kā vēsta ziņu aģentūra AFP, kāds 76 gadus vecā aktiera paziņa kā hospitalizācijas iemeslu minējis problēmas ar sirdi, tomēr informācija par sirds ritma traucējumiem nav apstiprināta.

Savukārt Delona asistente uzsvēra, ka aktieris devies uz slimnīcu, lai pārbaudītu veselību, bet atteicās izpaust, cik ilgi paredzēta viņa uzturēšanās medicīnas iestādē.

"Alēna Delona veselības stāvoklis ir labs. Tāpat kā jebkurš cilvēks, kas rūpējas par savu veselību, viņš slimnīcu apmeklēja, lai to pārbaudītu," viņa sacīja.

1935. gada 8. novembrī dzimušais Delons ir atveidojis galvenās lomas gandrīz 100 filmās savas vairāk nekā 50 gadus ilgās karjeras laikā, kļūstot par vienu no pasaulē pazīstamākajiem franču aktieriem.

Alēns Delons debitēja kino 1957. gadā Īva Alegrē filmā Quand la Femme s'en Mêle (Kad sieviete apmulst). Savukārt plaši pazīstams aktieris kļuva pēc lomas Lukīno Viskotni filmā Roko un viņa brāļi.

1964. gadā Delons nodibināja pats savu kinokompāniju, izmēģinot spēkus arī kā producents un režisors.

Tomēr pasaules kino vēsturē viņš vislabāk pazīstams ar daudzajām lomām, tostarp filmās Šoks (Le choc), Sarkanā saule (Soleil Rouge), Zorro, Teherāna 43 un citās.


Написать комментарий