Lieldienās visu Latviju pārklās 10 centimetrus bieza sniega sega

foto abelite.lv
foto abelite.lv

Pirmajā svētku dienā – Lielajā piektdienā – vēl dienas pirmajā pusē visā Latvijā mākoņu būs maz un nokrišņi nav gaidāmi. Gaiss iesils līdz +4...+8 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies piektdien pēcpusdienā, kad no ziemeļrietumiem Latvijai tuvosies nokrišņu zona. Šīs mākoņu zonas aktivizēšanās notiks virs mūsu reģiona, tādēļ turpmākajās dienās – sestdien un svētdien - debesis Latvijā būs nomākušās, teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi. Pieturoties mūsu reģionā vēsām gaisa masām (Lieldienās maksimālā gaisa temperatūra gaidāma vien 0...+5 grādu robežās), naktīs vēl aizvien tas būs tikai slapjš sniegs un sniegs, vien dienas laikā vietām gaidāms arī lietus. Sniega sega, kas pirmssvētku dienās Latvijā jau daudzviet atkal nokusa, no jauna pārklās visu Latviju, vietām tās biezums gaidāms pat virs 10 cm.

Nokrišņu mākoņi Latvijas teritoriju pavisam pametīs naktī uz pirmdienu (visilgāk tā pieturēsies valsts austrumu rajonos), Otrajās Lieldienās dienā jau spīdēs saule un nokrišņi vairs nav gaidāmi. Lai gan diena vēl būs vēsa – maksimālā temperatūra dienā vien +1...+6 grādi.

Pēc svētkiem Latvijā pakāpeniski atgriezīsies siltums, turklāt tas ienāks uz ilgāku laiku, būs noturīgāks. Jau pēcsvētku nedēļā termometra stabiņš dienas laikā pakāpsies virs +10 grādu atzīmes, sasniedzot un vietām pat pārsniedzot +15 grādu atzīmi. Arī naktīs sals atkāpsies. Ilgtermiņa prognozes uzrāda, ka turpmākajās nedēļās aprīļa otrajā pusē siltums Latvijā saglabāsies, sniegs vairs nav gaidāms.


Написать комментарий