Aizvadītas traģiskas Lieldienu brīvdienas

foto apollo.lv
foto apollo.lv

Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās, laika posmā no šī gada 6.aprīļa plkst. 6:30 līdz 10.aprīļa plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 376 izsaukumus. 

Kopumā dzēsti 292 ugunsgrēki, no tiem 201 kūlas ugunsgrēki, veikti 44 glābšanas darbi, bija arī 40 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gāja bojā pieci cilvēki, to skaitā viens bērns, cieta pieci cilvēki un izglābti 18 cilvēki.

Vakar, plkst. 22:55, VUGD saņēma informāciju, ka Ozolnieku novada, Cenu pagastā, Ānē, četrstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpā ir sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg istaba 12m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 40-45 gadus veca sieviete un vīrietis, savukārt cieta apmēram 60-65 gadus vecs vīrietis. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni.

Vakar, plkst. 17:43, VUGD saņēma informāciju, ka Ozolnieku novadā Ozolnieku dīķī uz plosta atrodas bērni. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību nokļuva līdz jauniešiem un nogādāja viņus krastā. Izglābtie bija seši jaunieši vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Aizvadītajās brīvdienās kopumā dzēsts 201 kūlas ugunsgrēks. Lielākie no tiem reģistrēti:

- Rēzeknes novada Sakstagala pagastā – 9,5 hektāri;
- Daugavpilī Dunduru ielā – 6 hektāri;
- Rugāju novada Lazdukalna pagastā – 10 hektāri;
- Salaspils novada Salaspils pagastā – 6 un 5 hektāri;
- Limbažu novada Katvaru pagastā – 5 hektāri;
- Auces novada Bēnes pagastā – 10 hektāri;
- Limbažu novada Viļķenes pagastā – 5 hektāri;
- Auces novada Īles pagastā – 5 hektāri;
- Daugavpils novada Kalkūnes pagastā – 6 hektāri;
- Rīgā, Maskavas ielā – 6 hektāri.

Kūlas dedzināšanas rezultātā nodegušas arī vairākas ēkas. Vakar, plkst. 17:42, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpils novada Kalupes pagastā deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vairākas saimniecības ēkas un kūla. Kopumā ugunsgrēkā nodega saimniecības ēkas 140m2 platībā un kūla 7 hektāru platībā.
 


Написать комментарий