Bibliotēka popularizē lasīšanu, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finansu komitejas deputāti atbalstīja Latgales centrālās bibliotēkas piedalīšanos projektā „Lasīšanas popularizēšanas idejas, izmantojot informācijas tehnoloģijas un kreatīvus pasākumus” un nolēma piešķirt projekta realizācijai 3 995 latus kā līdzfinansējumu un 22 639 latus kā pirmsfinansējumu.

Projekta galvenais partneris būs Zarasaja bibliotēka. Projekta realizācijai ir paredzēti 18 mēneši, līdz 2013.gada novembrim. Projekts, kurš ir domāts Daugavpils pusaudžiem 12-17 gadu vecumā, kas maz lasa, ļaus popularizēt lasīšanu viņu vidū, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. 

Projektā varēs piedalīties ap 600 cilvēkiem, 200 no tiem būs aktīvi projekta dalībnieki, kas tajā iesaistīs savas paziņas, kuras maz lasa. Projekts paredz apmācību, pieredzes apmaiņu, radošas darbnīcas multimediju tehnoloģijas jomā, bibliotēku personāla un projektu dalībnieku apmācību. Kā arī minētais projekts ļaus Daugavpils bibliotēkai iegādāties grāmatas un multimediju aprīkojumu. Piemēram, projekta finansējuma ietvaros būs iespējams iegādāties elektroniskās grāmatas, DVD, 2 datorus, 3 videokameras, projektoru, 4 fotoaparātus un 10 ierīces, kas ir domātas elektronisko grāmatu lasīšanai.

Projekts aktīvi sāks darboties septembrī, jaunā mācību gada sākumā. Kā atzīmēja LCB direktores vietniece Dzintra Stupāne, minētais projekts ir vienkārši brīnišķīgs, jo Daugavpilī, tāpat kā visā Latvijā un pasaulē, pastāv problēma, ka bērni lasa ļoti maz.
 


Написать комментарий