Visi deputāti no Daugavpils, izņemot Lāčplēsi, debatē Saeimā 2

foto velesanas.info
foto velesanas.info

Latvijas Saeimas preses dienests ziņo, ka 2012.gada pēdējās ziemas sesijas laikā, kas turpinājās līdz 3.aprīlim, parlaments novadīja 13 kārtējās sēdes, kuru gaitā tika pieņemti 50 likumi (12 jauni un grozījumi 38 likumos). 

Sesijas laikā aktīvākie deputāti, kas piedalījās debatēs, bija Andrejs Elksniņš (SC, debatēja 18 reizes), Igors Pimenovs (SC, 13 reizes), Sergejs Dolgopolovs (SC).

Gorod.lv nolēma noskaidrot, cik aktīvi debatēs bijuši deputāti no Daugavpils un izpētīja parlamenta oficiālu mājaslapu. Nozīmīgi, ka sadaļā, kur atrodas informācija par deputātu uzstāšanos 11.Saeimas sēdēs, tika konstatēta informācija par 4 no 5 Daugavpils deputātiem. Kā izrādījās, tikai Jānis Lāčplēsis ne vienu reizi neuzstājās un ne vienu reizi neiesaistījās debatēs.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, deputāts Rihards Eigims 11.Saeimā debatēja vienu reizi – apspriežot pieprasījumu V.Dombrovskim sakarā ar Visaginas HES līdzfinansēšanu.

Inese Laizāne uzstājās ar runu par Likuma par psihologu profesionālo darbību pieņemšanu (pirmajā lasījumā). Debatēja 2 reizes. Pirmajā reizē, kad runa bija par locekļu ievēlēšanu Nacionālo elektronisko masu mediju padomē, un otro reizi, kad tika apspriests valsts budžets un tika lemts jautājums par Dziesmu svētku finansējumu.

Dmitrijs Rodionovs uzstājās trijos lasījumos par grozījumiem Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likumā. Debatēja, apspriežot grozījumus Likumā par akcīzes nodokli, piedāvājot iekļaut normu par to, ka trešajās valstīs prece bez akcīzes nodokļa samaksas drīkst ievest ne beižāk, kā vienu reizi nedēļā.

Marjana Ivanova-Jevsejeva uzstājās, pieņēmot grozījumus Likumā par iesniegumiem (pirmajā un otrajā lasījumos), kur runa bija par kopējās elektroniskās sazināšanās sistēmas darbību starp valsts iestādēm un iedzīvotājiem. Kā arī deputāte uzstājās, pieņēmot grozījumus Likumā par priekšvēlēšanu kampaņu, kuros precizēja dažus momentus. Debatēja vienu reizi, kad runa bija par valsts budžeta efektīvu izmantošanu.
 


Написать комментарий

Kāpēc Viļums aizmirsts? Tas tak arī pa pusei daugavpilietis

Jaani ko teiksi :)

Написать комментарий