4 gadus vecā Daugavpils iedzīvotāja Linda Znutiņa kļuva par ritmiskāko cāli

Lieldienu brīvdienās Daugavpils novada Kultūras namā norisinājās mazo vokālistu konkursa „Cāļu cālis 2012” pēdējais etaps, kurā piedalījās 16 dažādu novadu skanīgākās balsis.

Kā pastāstīja Gorod.lv novada Kultūras nama menedžere Anita Auzāne, tradicionālais mazo dziedātāju konkurs norisinās jau trešo gadu, un tajā piedalās izpildītāji vecumā no 6 gadiem no Daugavpils pilsētas un novada, kā arī no Ilūkstes, Līvāniem, Preiļiem, Aglonas, Krāslavas un Jēkabpils. Saskaņā ar noteikumiem, katra pašvaldība šim konkursam deliģē ne vairāk kā divus dalībniekus, kuri izpilda divas dziesmas, bet viņu dziedāšanas prasmes un aktiermeistarību vērtē profesionālā žūrija. 

Šoreiz par muzikālāko un skanīgākās balss īpašnieci, kas saņēma labākā dziedošā cāļa titulu Cāļu cāli-2012, kļuva 3 gadus vecā Jēkabpils iedzīvotāja Agnese Korneeva. Striktai žūrijai viņas izpildījumā ļoti iepatikās latviešu tautasdziesma Meita gāja uz avotu, kā arī kompozīcija а „Ziemas miegs”.

Godpilnais tituls «Ritmiskākais cālis» tika piešķirts 4 gadus vecai Daugavpils iedzīvotājai Lindai Znutiņai, kas ļoti temperamentīgi un jautri izpildīja divas latviešu tautasdziesmas: «Maza, maza meitenīte» и «Kaķīts kurmi dancināja».

Bet par harizmatiskāko dziedošo cāli vienbalsīgi tika atzīts 6 gadus vecais Mareks Nečajevs, kurš konkursā pārstāvēja Līvānu novadu. Viņam pietrūka pavisam nedaudz, lai saņemtu paša galvenā cāļa titulu, taču kompetentā žūrija novērtēja viņa artistiski un skatuviski interesanti izpildītās dziesmas Sapnītis и Mākonis, kuras arī nodrošināja viņam titulu «Skatuviskākais cālis-2012».
 


Написать комментарий