Daugavpils studenti piedalīsies starptautiskajā konkursā Beļģijā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Daugavpils celtnieku profesionālajā vidusskolā notika svarīgs pasākums – tika parakstīts trīspusīgs sadarbības līgums par mūsu studentu piedalīšanos starptautiskajā konkursā. Līgumu parakstīja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), potenciālie kandidāti un celtnieku visusskolas vadība.

Kā pastāstīja VIAA direktore Dita Traidas, viņu aģentūra saskaņā ar Latvijas valsts iniciatīvu jau otro reizi organizē jauno profesionāļu – talantīgo valsts profesionālo mācību iestāzu studentu – piedalīšanos tik augstā līmeņa konkursā. Vienošanās parakstīšana ir ļoti nopietns pasākums, visas puses uzņēmas daļu no atbildības, lai beigās nonāktu pie kopīgā mērķa – uzvaras starptautiskajā konkursā. Tā ir savdabīga Prasmju olimpiāde, kura pieprasa ļoti kvalitatīvu sagatavošanos un veselas speciālistu komandas darbu. Jo dažreiz ar iemaņām un zināšanām ir par maz, ir jābūt arī pareizajam psiholoģiskajam noskaņojumam, lai mierīgi un pārliecināti startētu 27 Eiropas valstu un tūkstošu dalībnieku skaitā. 

«Mēs ļoti priecājāmies, ka šoreiz starp konkursa dalībniekiem tikai četri cilvēki pārstāv Rīgu, bet 6 – Daugavpili. Šajā profesionālajā konkursā kopumā no Latvijas ņems dalību 16 jaunieši, kuri tiks izvēlēti no 30 labākajiem valstī. Kopumā mēs prezentēsim 8 profesionālās grupas 11 profesijās», - piebilda Traidas kundze. 

Pirms diviem gadiem Lisabonā, Portugalē līdzīgajās Eiropas meistaru sacīkstēs latviešu meitene, kura pārstāvēja viesnīcas biznesa jomu, ieguva „zeltu”. 

Pēc profesionālās vidusskolas direktores Ināras Ostrovskas domām, tas, ka tika izvēlēta Daugavpils celtnieku profesionālā vidusskola, nav nejauši. Republikas prasmju konkursā tieši mūsu studenti ieguva 5 pirmās un 2 otrās vietas dažādās specialitātēs, kas tikai pierāda mūsu izglītības kvalitāti. 

Par gaidāmā konkursa dalībniekiem Beļģijā kļūs: Sergejs Lukjanskis un Jevģenijs Girdže, kuri specializējās sausajā celtniecībā un māju siltināšanā, galdnieks Juris Lapinskis un Tirdzniecības skolas parstāvis pavārs Artūrs Linkevičs. Visu potenciālo dalībnieku vārdi būs zināmi septembra sākumā. 

Zināšanai: Starptautiskais konkurs norisināsies 6.oktobrī Beļģijā, Frankošamā, kas atrodas 140 km attālumā no Briseles. Tieši tur atrodas viena no bīstamākajām un atrākajām Formulas-1 Gran-pri trasēm, kurā savu pirmo uzvaru 1992.gadā izcīnīja Mikaēls Šūmahers. Trases boksi specāli tiks pielāgoti konkursa dalībnieku vajadzībām, jo katras profesijas pārstāvjiem vajadzēs lielas platības darba vietu.
 



Написать комментарий