Tiek rīkots konkurss par jaunā viadukta maketa projekta izstrādi Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Līdz 20.aprīlim notiek atklātais konkurss par maketa projekta izstrādi transporta mezgla celtniecībai Kandavas – Stacijas ielā un viadukta celtniecībai Kandavas – Stacijas – Smilšu ielās Daugavpilī.

Celtniecība kļūs par transporta mezglu celtniecības trešo pakāpi pilsētā. 

No kandavas ielas Piena komnibāta rajonā tiks veikts izdūrums zem dzelzceļu plātnes, bet pretējā virzienā – gaisa pārbrauktuve. Taču pašvaldības speciālisti, novērtējot topošā būvlaukuma komunikāciju sistēmu, nolēma uzdot speciālistiem izlemt jautājumu par pārbrauktuves tipu.

Iespējams, ka projektētāji piedāvās citus tehniskos risinājumus, paziņoja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, jo komunikāciju minētajā rajonā ir daudz. Tāpēc, ja loģiskāk būs uzcelt gaisa tiltu izdūruma vietā, pašvaldība, iespējams, piekritīs.

Pašvaldība jau ir atradusi Eiropas programmu, kas ļauj izstrādāt celtniecības tehnisko projektu par ES naudu, jo projekts varētu izmaksāt vairāk nekā pusmiljonu latu, bet programma paredz viena projektu darba finansējumu miljona eiro apmērā.

Kā atzīmēja V.Širjakovs, celtniecības maketa projektam pašvaldība ir paredzējusi naudu budžetā. Arī ar maketa projektu ir iespējams piedalīties celtniecības konkursā, taču ar tehnisko projektu ir vairāk cerību vinnēt projektu celtniecības darbiem.
 


Написать комментарий