Pateicoties jaunajai apzaļumošanas koncepcijai, Daugavpilī būs puķu figūras

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šogad mūsu pilsētas svētku noformējums ir ļoti radošs. 

Vispirms laukumā uzstādīta egle izrādījās patu skaistākā un kuplākā valstī, bet Rūķu namiņš gandrīz mēnesi priecēja lielus un mazus iedzīvotājus. Pašlaik jau vairākas dienas Daugavpils centru rotā milzīga pīta ola, kura, kā runā, sava izmēra dēļ pat varētu iekļūt Ginesa rekordu grāmatā.

Lai arī turpmāk pārsteigtu Daugavpils iedzīvotājus un viesus ar kreatīvu pieeju pilsētas noformējumā, Daugavpils pilsētplānošanas un būvniecības departaments izstrādāja jaunu pilsētas apzaļumošanas koncepciju, saskaņā ar kuru Daugavpils centrālā iela priecēs visus gājējus ar košām puķēm līdz pat novembra mēnesim.

Pēc departamenta vadītājas Svetlanas Krjukovas vārdiem, pilsētas centru jau šovasar, izņemot puķu dobes un piramīdas, varētu rotāt dažādas stilizētas telpiskas figūras. Bet Vienības laukumā no puķēm un metāla tiks izveidots Daugavpils ģērbonis.

Iespējams, ka drīz pie mums parādīsies dekoratīvie krūmi, kuriem būs iespējams, tos apgriežot, veidot dažādas formas un figūras. Kā arī tiek plānots iestādīt vairākas liepas, ābeļu un ķiršu dekoratīvās šķirnes.

Tagad departamenta piedāvāto koncepciju jāapstiprina pilsētas vadībai, un tad mūsu pilsēta kļūs vēl zaļākā un skaistākā.
 


Написать комментарий