Dome gaida pilsētnieku viedokļus: vai laukumā ir nepieciešama fanu zona futbola un hokeja čempionātu laikā?

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Visiem ir zināms, ka šis gads Daugavpilī ir sporta gads, sporta tematika tiks aktualizēta arī Pilsētas svētkos. 

Šādu lēmumu pilsētas vadība ir pieņēmusi arī tāpēc, ka viss šis gads Eiropai ir ļoti nozīmīgs: notiks Eiropas čempionāts futbolā, ikkgadējs Pasaules čempionāts hokejā un vasaras Olimpiāde, kas norisināsies Londonā.

Jau gada sākumā Gorod.lv ziņoja, ka pašvaldība domā, kādā veidā šī gada čempionātus Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem, kuri tradicionāli atbrauc vasarā, padarīt vēl interesantākus.

Pašlaik Daugavpils Sporta pārvalde piedāvā ierīkot centrālajā laukumā fanu zonu, kurā čempionātu norises laikā varētu organizēt galveno spēļu translāciju. Šāds lēmums tika pieņemts arī tāpēc, ka pagājušā gada pavasarī laukumā bija organizēta UEFA Čempionu līgas 2010/11 finālspēles translācija, kuru noskatījās tūkstoši pilsētnieku.

Vai plānotais tiks realizēts, ir atkarīgs no pilsētnieku intereses, paziņoja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs. Šaubu nav, ka centrālajam laukumam ir jāatdzīvojas, it īpaši vasarā. Uz doto brīdi pašvaldības speciālisti izskata variantus, kā laukumu padarīt pievilcīgāku. Galvenajam māksliniekam ir uzdots izstrādāt plānu, kā izskatīsies visi pasākumi, kuri norisināsies laukumā. Tas pats ir attiecināms arī uz sporta pasākumiem..

Kāds spēļu translācijas variants tiks izvēlēts, cik grandiozi tiks īstenots viss iecerētais, vai laukumā kā fanu zona tiks ierīkots namiņš ar monitoru, kurš bija uzstādīts ziemas svētkos, vai skatuve kopā ar monitoru tiks ierīkota ārā – tas viss ir atkarīgs no pilsētniekiem.

Pilsētas iedzīvotājus lūdz ar saviem priekšlikumiem griezties domē. Mūsu lasītāji savas domas var izteikt kā parasti, izmantojot iespēju uzrakstīt komentāru mūsu materiālam.
 


Написать комментарий