Jaunie iepirkumi skolu renovācijai tiks izsludināti neatkarībā no prasības pret domi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, būvniecības darbi saistībā ar stāvvietas ierīkošanu Vienības ielā Daugavpilī tika apturēti sakarā ar prasību, kuru iesniedza tiesā vienas blakus esošās mājas iedzīvotāju. 

Vai tiks apturēta arī pilsētas skolu renovācija, jo darbu veicēji „Svente Holding”, ar kuriem tika izbeigts līgums, arī iesnieguši prasību pret domi? Šo jautājumu Gorod.lv uzdeva vicemēram Vjačeslavam Širjakovam.

Vicemērs paziņoja, ka pašvaldības juristi ir pārliecināti, ka skolu renovācijai ir iespējams izsludināt jaunu konkursu, neatkarībā no tā, vai prasība tiks izskatīta, vai atsaukta.

Pašvaldība joprojām uzskata, ka šī prasība nav pamatota. Sakarā ar ko tiek turpināta ģenerālplāna inventarizācija un izmaiņas, pēc kā tiks izsludināti jaunie iepirkumi, kuru nolikumi jau ir sagatavoti. Tiek pieņemts, ka 10 skolas tiks sadalītas 6 lotēs un tiks izmantots princips „viena lote vienās rokās”, lai izvairītos no situācijas, kad firma vienkārši neitek galā ar darbu apjomu.

Piebildīsim, ka saskaņā ar Gorod.lv rīcībā esošo informāciju, tuvākajā laikā var mainīties „Svente Holding” vadība, un jaunā vadība ir gatava konstruktīvi risināt jautājumus, neuzstādot nekādus ultimātus.
 


Написать комментарий