Pilsētniekiem piedāvā apspriest triju bērnu rotaļu laukumu izveidošanas variantus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ir iespējams publiski apspriest triju bērnu rotaļu laukumu ierīkošanu Daugavpilī Slavas skvērā, Ruģeļos (Gaismas ielā 4,6) un Poguļankā (Ventas un Irbju ielu krustojums).

Informācijas materiālus līdz 20.aprīlim var apskatīt domes telpās (Kr.Valdemāra ielā 1), Komunālās saimniecības pārvaldē (Imantas ielā 35A) vai domes mājaslapā sadaļā „Publiskā/sabiedriskā apsriešana”. Šajā laikā ir iespējams iesniegt domē rakstveida atsauksmes par iecerēto. Pēc apkopojuma atsauksmes tiks nodotas apstiprināšanai domes vadībai. 

Saskaņā ar informacijas materiāliem, Ruģeļos rotaļu laukumu plāno ierīkot māju Gaismas ielā 4 un 6 pagalmos, kur ir plānots uzstādīt 9 elementus: smilšu kasti un 2 solus berniem 1-5 gadu vecumā, divas šūpoles-laiviņas, vingrošans un spēļu komplektus bērniem 5-12 gadu vecumā, kā arī karuseli un šūpoles.

Ventas ielā rotaļu laukums aizņems 120 m2, kas ir pašvaldības rīcībā. Gar Ventas ielu tiek plānots ierīkot dekoratīvu žogu 1,2 metru augstumā. Kā arī tiek plānots ierīkot smilšu kasti, vingrošanas un spēļu komplektus, karuseli, divas šūpoles-laiviņas, šūpoles un vienu soli.

Trešais bērnu rotaļu laukums tiks ierīkots Slavas skvēra ziemeļu stūrī (Grodņas un tautas ielas), un tā platība būs 1 200 m2 no parka zaļās zonas. Rotaļu laukums tiks ierīkots trotuāra abās pusēs, no vienas puses elementi, domāti bērniem līdz 5 gadiem, no otrās – no 5 līdz 12 gadiem. Rotaļu laukuma tuvumā būs braucamā ielas daļa, tāpēc to nožogos. Karuselis, divas smilšu kastes un solis, divas šūpoles-laiviņas tiks uzstādītas zonā, kas ir domāta pašiem mazākiem bērniem. Vecākiem bērniem tiks uzstādīti vingrošanas un spēļu komplekti, šūpoles un 2 soli.

Rotaļu laukumu ierīkošanas variantiem ir tikai informatīvais raksturs. Apspriešanas gaitā tiks izskatīti visi priekšlikumi.

1.Plans

2.Plans

3.Plans
 


Написать комментарий