Ministri jautri apsolīja piešķirt Latgales attīstībai 30 miljonu latu 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils universitātē liela cilvēku skaita klatbūtnē norisinājās reģionālais forums «Iespēju Latgale», kurā bija paredzēts iepazīstināt klātesošos ar mūsu depresīvā reģiona attīstības plāna izstrādi.

Foruma darbā piedalījās 3 Latvijas ministri: reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un labklājības ministre Ilze Viņķele, kā arī Saeimas Eiropas Lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Visiem klātesošajiem tika izklāstīts plāns no 26 punktiem, kā izvest Latgali no krīzes, kura kopējā summa pārsniedza 30 000 000 latu. Kā arī bija solīts iepazīstināt ar visām 400 idejām, kas tika saņemtas no dažādām struktūrām, organizācijām un privātām personām. Vienīgais, ka visas šīs idejas aprobežojas ar to, ka jāpiemaksā par dzīvošanu Latgalē vai mūsu mežos jānodarojas ar lāču audzēšanu.

Forums sākās ar ļoti „pozitīvu” sižetu par blusām, kas ļoti draudzīgi lēkāja vienlitru burkā. Tieši tas arī noteica pasākuma noskaņojumu.

Ministri bija mierīgi un pat nedaudz vienaldzīgi, jautri smējās par pasākuma vadītāja jokiem, uz konkrētiem jautājumiem atbildēja vispārīgām frāzēm, kas neko nenozīmēja. Kā arī ļoti plaši paskaidroja viņuprāt mūsu reģiona attīstības turpmākās darbības nepieciešamos virzienus: mobilitāte, partnerība, pieejamība, iniciatīva.

Pasākums ilga ap 4 stundām. Foruma dalībnieki no DU konferenču zāles izgāja vīlušies, jo konstruktīvās diskusijas nebija. Acīmredzot, ka varas pārstāvji tam arī nebija noskaņoti. 



Написать комментарий

Pasākums garām, attieksme no Rīgas viesu puses bija tiešām "atraktīva, stilīga ". Pasākuma veidotāji aizmirsa galveno, ka sapulcējās visi lai tikties ar ministriem un pārrunātu, diskutētu par problēmjautājumiem, rezultāts tāds kāds ir .

Par pasākumu kopumā man jāatzīst ka kaut kas tāds sen jau nebija pieredzēts viena ūdens liešana un vairāk nekas. Jo pašvaldību vadītāji, kas bija ieradušies uz pasākumu no visām Latgales lielākajām pilsētām ir ŠOKĀ par šo visu pasākumu. Ceru, ka šis forums "stratēģiskais " būs pēdējais, kas Latgali mācīs kā dzīvot !!! Jo man liekas, ka mēs esam paši spējīgi lemt un spriest par savu attīstību un nākotni!!!

Написать комментарий