Vai vandalis, kurš izkrāsojis Rīgas ielu ar eļļas krāsu, paliks nesodīts?

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Naktī no 7. uz 8.aprīli Daugavpils komunālās saimniecības pārvaldes dežurants saņēma telefona zvanu no Municipālās policijas: policijas darbinieks pieprasīja nekavējoties notīrīt uzrakstu, kas bija parādījies Rīgas ielā, Rīgas un Krāslavas ielu krustojumā.

Izrādījās, ka atzīšanās mīlestībā šoreiz nebija uzrakstīta ar krītu. Savu jūtu uzplūdumu kāds bija izteicis vairāku metru lielajā uzrakstā visas ielas platumā, turklāt ar baltu eļļas krāsu uz sarkanām flīzēm. 

Otrdien uzņēmuma “Labiekārtošana – D” darbinieki, kuriem tika uzdots nomazgāt uzrakstu, konstatēja, ka ar parastu ūdeni tas nav iespējams. Trešdien visas dienas garumā strādnieki mēģināja notīrīt uzrakstu. Ūdens zem spiediena arī nelīdzēja, tāpēc uzrakstīto apstrādāja ar speciālo reaģentu un tad mazgāja vēlreiz. Ar lielām pūlēm izdevās panākt, lai flīzes kļūtu tīrākas, taču pilnībā nomazgāt krāsu izdosies tikai ar laiku.

Daugavpils komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vasilijs Kuzmins šādas huligānu darbības nosauca par vandālismu. V.Kuzmins nevarēja nosaukt precīzu summu, kura tika iztērēta no pilsētas budžeta, lai iztīrītu krāsu, izsakot cerību, ka rezultātā segums netika bojāts.

Savukārt, municipalajā policijā mums paziņoja, ka vainīgais uz doto brīdi nav konstatēts un diez vai viņu varēs atrast. Lieta netiks nodota valsts policijai, kas ļauj domāt, ka vandalis paliks nesodīts.
 



Написать комментарий