Daugavpili V. Dombrovskim parādīja pamestās ēkas un to perspektīvas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, šodien, 12.aprīlī, Daugavpilī darba vizītē ir ieradies Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis, kuru pavada kolēģi no Rīgas un Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis.

Vizītes gaitā V. Dombrovskis kopā ar pašvaldības pārstāvjiem, tai skaitā mēru Žannu Kulakovu, Attīstības departamenta vadītāju Dainu Kriviņu un Uzņēmējdarbības attīstības nodaļas vadītāju Vladimiru Nadeždinu, apmeklēja industriālās zonas, Ziemeļu ražošanas zonu, biznesa parku, uzņēmumus DMI Industrial un East Metal, kā arī Latvijas Dzelzceļš ražošanas ceha būvniecības vietu. 

Premjerministram parādīja tukšās ražošanas ēkas, šo ēku renovētās daļas, kā arī telpas, kur tikai sākas tīrīšanas darbi, lai tās varētu atsākt darbu. Apskates gaitā tika akcentēts, kādas telpas ir Daugavpilī un kā tās varētu izmantot pēc renovācijas. 

Premjerministram paskaidroja, ka pirms telpas tiks piedāvātas nomai, tās ir jāsakārto, lai to ārējais izskats nebiedētu potenciālus nomniekus. Taču telpu īpašnieks pirms telpu nodošanas nomā aprēķina, kādas investīcijas būtu nepieciešamas. Šī summa tiek iekļauta nomas maksā, kad arī kļūs skaidrs, vai tas abām pusēm ir izdevīgi. Uzņēmēji atzīmēja, ka viņi priecājas par topošo valsts programmu, kas palīdzēs samazināt pušu izmaksas, stimulējot uzņēmējus veidot uzņēmumus. 

Ražošanas uzņēmumos, kurus apmeklēja premjerministrs, viņam paziņoja, ka ir gatavi sadarbībai, bet V. Dombrovskis, savukārt, solīja palīdzēt. 

Pēc uzņēmumu apmeklējuma V.Dombrovskis apsprieda dažādus jautājumus ar pašvaldības pārstāvjiem par Latgales industriālo zonu attīstību, industriālo uzņēmumu attīstības atbalsta programmu, ārzemju uzņēmumu piesaistīšanu, nekustamā īpašuma nodokļa jautājumu. 

Vizītes gaitā premjers arī piedalīsies Axon Cable jaunā ceha atklāšanā un pasniegs atzinības rakstu Daugavpils latviešu biedrībai.
 



Написать комментарий