Raiņa un Aspazijas fonds iniciē diskusiju par sociāldemokrātiju Latvijā

foto diena.lv
foto diena.lv

16.aprīlī notiks “Raiņa un Aspazijas fonda” (RuAF) inicēta diskusija par sociāldemokrātijas, politiskās kultūras un kvalitatīvas kreisā flanga politiskās alternatīvas piedāvājumu Latvijā. 

Diskusijā piedalīsies Aigars Freimanis, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras “Latvijas Fakti” direktors, Hermann Bünz, “Fridriha Eberta fonda” koordinators Baltijas valstīs, un Jānis Matulis, Raiņa un Aspazijas fonda valdes priekšsēdētājs.

Diskusija, ar sākumu plkst. 17.30, plānota viesnīcas Albert Hotel (Dzirnavu ielā 33, Rīgā), konferenču zālē SPACE 11.stāvā. Tās norisi atbalsta Fridriha Eberta fonds.

“Iepriekš, diskutējot par dažādiem sabiedrskiem un politiskiem jautājumiem, Raiņa kā valstsvīra mantojumu mūsdienās, kā pie svarīgākajiem, esam atgriezušies pie morāles un ētikas jautājumiem, taču viens no būtiskākajiem līdz šim neatbildētajiem ir jautājums, kuru savā uzrunā tieši mūsu diskusijās skāra prof. Juris Rozenvalds, bija – kvalitatīvas kreisās alternatīvas piedāvājuma trūkums Latvijas politiskajā sistēmā,” stāsta RuAF valdes priekšsēdētājs Jānis Matulis.

Paredzēts, ka 16.aprīļa diskusijas laikā klātesošajiem būs iespēja klausīties Aigara Freimaņa ievaduzrunu, tālāk aktīvi piedaloties sarunās par sociāldemokrātijas iespējamo piedāvājumu un tās nepieciešamību politiskajā spektrā.

Diskusijas norise tiks dokumentēta un videomateriāls tiks izvietots RuAF atbalstītajā portālā www.rainim.lv

Jāpiebilst, ka šī ir jau piektā RuAF rīkotā diskusija, kas aptver sabiedrībai aktuālus tematus, raugoties no vērtību prizmas, kuru savulaik politiskajā darbībā un valstsvīra gaitās realizējis Jānis Rainis. Līdz šim notikušo diskusiju kopsavilkumi lasāmi fonda veidotajā interneta vietnē www.rainim.lv un sarunu ieraksti video formātā pieejami rainim.lv youtube kanālā. Iepriekš Raiņa un Apazijas fonda uzrunātie interesenti apsprieda Raiņa nozīmību mūsdienu sabiedrības izpratnē, diskutēja par Raiņa latviešiem un latvijiešiem un ar literatūrzinātnieces Gundegas Grīnumas pieredzi ielūkojās Raiņa kā filozofiskā politiķa domās, kā arī – notika diskusija par dzīvi pēc referenduma un saliedētības meklējumiem. Iepriekšējā diskusija aptvēra politiskās ētikas un korupcijas jautājumus mūsdienu Eiropā un Latvijā.
 


Написать комментарий