Aptauja: 46% iedzīvotāju nevēlas izmaiņas likumā, lai Sudraba varētu vadīt Valsts kontroli trešo termiņu

foto infoagentura.wordpress.com
foto infoagentura.wordpress.com

46% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka nebūtu jāveic izmaiņas likumā, lai pašreizējā valsts kontroliere Inguna Sudraba varētu pildīt Valsts kontrolieres pienākumus arī trešo reizi pēc kārtas, liecina pētījumu aģentūras "TNS" sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" veiktā aptauja.

22% respondentu atzinuši, ka grozījumi likumos, kas ļautu Sudrabai trešo termiņu pēc kārtas pretendēt uz Valsts kontroles vadītājas amatu, noteikti nebūtu jāveic, bet 24% - drīzāk nebūtu nepieciešami.

Savukārt 41% respondentu bijuši pretējās domās – grozījumi likumos būtu jāveic, lai Sudraba trešo termiņu varētu pildīt valsts kontrolieres pienākumus. No viņiem 19% sacījuši, ka šādas izmaiņas likumos noteikti būtu veicamas, bet 22% - drīzāk būtu izdarāmas.

13% aptaujāto nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta no šā gada 10.aprīļa līdz 12.aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau ziņots, ka ideju par Valsts kontroles likuma grozīšanu, lai Sudraba varētu trešo reizi kandidēt uz valsts kontrolieres amatu, izteica Saeimas neatkarīgie deputāti - tā dēvētais Olšteina sešnieks, kas gan ir atteicies šī priekšlikuma, ņemot vērā Sudrabas noraidošo atteiksmi pret šo domu.

Sudraba iepriekš pauda viedokli, ka jebkādu likuma grozījumu virzīšana ar mērķi likumu pielāgot konkrētai personai nevar būt pamatota un pieņemama.
 


Написать комментарий