Deputāti apstiprināja Kultūras pils nomas jaunos izcenojumus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes deputāti apstiprināja Kultūras pils (Smilšu ielā 92, Ķīmijas rajonā) nomas jaunos izcenojumus.

Tāpat kā līdz šim, personām, kas darbojas sabiedrības labā un no telpas nomas nesaņem peļņu, un komercstruktūrām telpas un koncertzāles nomas izcenojumi būs dažādi. Pirmie varēs nomāt koncertzāli par 45 latiem iepriekšējo 40 latu vietā, bet komercstruktūras – par 120 latiem, kas nav mainījušies. Mazās zāles noma sabiedriskajām organizācijām maksās tāpat kā iepriekš 20 latus stundā, bet komercstruktūrām – 40 latus 50 latu vietā. 

Izcenojumos ir parādījušās jaunās pozīcijas – zāles noma dekorāciju uzstādīšanai un mēģinājumiem, kuras maksa ir divreiz mazāka nekā nomas maksa. Ir apstiprināti zemāki izcenojumi par katru stundu telpu nomai pirmajā un otrajā stāvā un nedaudz palielināta mēneša maksa par kabinetu nomu.

Kultūras pils vadītājs Aleksandrs Rudzs paskaidroja, ka izcenojumi tika mainīti, pamatojoties uz izmaksām par telpu uzturēšanu. Atbildot uz vicemēra Līvijas Jankovskas jautājumu par to, vai nevajadzētu samazināt koncertzāles nomas maksu komercpersonām, lai uz lielāka pasākumu skaita rēķina gūtu peļņu, A.Rudz atzīmēja, ka nomas maksa ir adekvāta mūsdienu tirgus apstākļiem.

Dažas Kultūras pils telpas bezmaksas izmantos Baltkrievu kultūras centrs, Krievu kultūras centrs, centrs „Jaunība”.
 


Написать комментарий