Obama sola sodīt aģentus par nepiedienīgu uzvedību Kolumbijā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

ASV prezidents Baraks Obama piedraudējis ar bargiem sodiem Slepenā dienesta darbiniekiem, ja apstiprināsies, ka ziņas par to iesaisti prostitūtu izmantošanā izrādīsies patiesas, vēsta ārvalstu mediji.

"Es sagaidu uzmanīgu, rūpīgu un objektīvu izmeklēšanu. Ja tās rezultātā apstiprināsies masu mediju apsūdzību patiesums, tas, protams, mani saniknos. Mēs šeit pārstāvam amerikāņu tautu un kad mēs ceļojam uz ārzemēm, es sagaidu, ka mēs visi pieturēsimies pie augstākajiem uzvedības standartiem," teicis Obama svētdien kopējā konferencē ar Kolumbijas prezidentu. Obama atteicies sīkāk komentēt pārkāpumu būtību, vien informējot, ka izmeklēšana turpinās.

Jau vēstīts, ka ASV prezidenta Baraka Obamas vizīti Kolumbijā, kur notiek Amerikas valstu samits, aptumšojis skandāls, jo Obamu pavadošie ASV Slepenā dienesta pārstāvji tiek saistīti ar prostitūtu pakalpojumu izmantošanu.

Dienesta darbinieki apsūdzēti prostitūtu pakalpojumu izmantošanā viesnīcā. Skandāls izcēlies, jo viena no prostitūtām sūdzējusies policijā, ka aģents tai nav samaksājis par pakalpojumiem.

Slepenais dienests tika izveidots 1865.gadā, lai cīnītos pret naudas viltošanu, bet tā loma tika paplašināta līdz ASV prezidenta apsargāšanai 1901.gadā pēc prezidenta Viljama Makinlija nogalināšanas, bet pēc ASV prezidenta Džona Kenedija brāļa, senatora un ģenerālprokurora Roberta Kenedija slepkavības 1986.gadā Slepenais dienests sāka gādāt arī par prezidenta amata kandidātu drošību.


Написать комментарий