Britu lords izsludinājis 10 miljonu atlīdzību par Obamas un Buša galvām

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Lielbritānijas lordu palātas pārstāvis Nazirs Ahmeds uz laiku izslēgts no dalības leiboristu partijā, pēc tam, kad izskanējušas ziņas, ka viņš it kā esot izsludinājis 10 miljonus dolāru (5,4 miljoni latu) atlīdzību par ASV prezidenta Baraka Obamas un bijušā prezidenta Džordža Buša notveršanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lords Ahmeds to esot paziņojis pēc tam, kad ASV izsludināja 10 miljonu dolāru atlīdzību par viena no Pakistānas islāmistu grupējuma līdera - Hafiza Saida noķeršanu, vēstīts Pakistānas laikrakstā "Express Tribune". Saids tiek meklēts par virkni uzbrukumu sarīkošanu Indijā, tai skaitā par 2008. gadu uzbrukumu Mumbajā, kurā gāja bojā 165 civiliedzīvotāji un deviņi kaujinieki.

"Ja ASV var izsludināt 10 miljonu dolāru atlīdzību par Hafiza Saida notveršanu, tad es varu izsludināt 10 miljonu atlīdzību par prezidenta Obamas un viņa priekšgājēja Džordža Buša notveršanu," lorda vārdus publicējusi avīze. Ahmeds arī esot apgalvojis, ka šīs atlīdzības dēļ ir gatavs pārdot visus savus īpašumus, vēsta laikraksts.

Pats lords gan noliedz, ka būtu izsludinājis atlīdzību, bet gan esot runājis tikai par kara noziegumiem Irākā un Afganistānā. "Es nesolīju atlīdzību. Es teicu, ka Irākā un Afganistānā ir pastrādāti kara noziegumi un ka tās personas, pret kurām tiek izvirzītas apsūdzības šajā sakarā – Džordžs Bušs un Tonijs Blērs, sāka nelegālu karu un ir saucamas pie atbildības," skaidro Ahmeds.

Leiboristu partija paziņojusi, ka Ahmeds uz laiku izslēgts no partijas, kamēr tiks noskaidrots, vai šīs apsūdzības ir patiesas.


Написать комментарий