Austrijas vēstnieks Daugavpilī atklās Vācu valodas dienas un apbalvos labākos pedagogus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpili un tās iedzīvotājus ir jau grūti pārsteigt ar ministru un vēstnieku vizītēm. Rīt mūsu pilsētu apmeklēs kārtējais augstā ranga viesis – Austrijas Republikas vēstnieks Dr. Štefans Pēringers.

DU Vācu valodas centra vadītāja Marina Rumjanceva Gorod. lv pastāstīja, ka vēstnieka vizīte notiks Vācu valodas dienu ietvaros. Mūsu pilsētā sakarā ar to tiek plānota vesela dažādu pasākumu virkne. 

Daugavpils valsts ģimnāzijā notiks Projektu diena „Vācu valoda”, kuras atklāšanā piedalīsies arī Austrijas vēstnieks. Skolēni visas dienas garumā piedalīsies spēlēs vācu valodā, kā arī diskutēs par tēmu „Vai vācu valoda noderēs maniem bērniem?”. 

Kā arī Štefanam Pēringeram ir ieplānota oficiālā tikšanās ar Daugavpils universitātes vadību un studentiem. Viņš arī apmeklēs Pilsētas domi, kur tiksies ar mēru un viņas vietniekiem. 

Pusdienlaikā kinoteātrī Renesanse notiks vācu mākslinieka Norberta Folbergera gleznu un skulptūru izstādes atklāšana. Turpat plkst.16:00 notiks svinīga apbalvošanas ceremonija, kuras laikā tiks apbalvoti vācu valodas skolotāji un skolēni, ceremonijā piedalīsies Austrijas vēstnieks. Pasākuma muzikālo pavadījumu nodrošinās DU labākā studente, talantīga dziedātāja, dziesmu autore un vienkārši gudra un skaista meitene Laura Bicāne. 

Plkst.18:00 kinoteātrī Renesanse visiem interesentiem būs iespēja noskatīties filmu, kas ieguva vairāku kinofestivālu atzinumu - «PIANOMANIA». Filma tiks demonstrēta vācu validā ar latviešu subtitriem. 

Vācu valodas dienu organizatori Daugavpilī ir bijuši: Gētes institūts Rīgā, Vācijas un Austrijas vēstniecības Latvijā, Vācu akadēmiskais apmaiņas dienests DAAD sadarbībā ar DU, Vācu valodas centru, Daugavpils valsts ģimnāziju.
 


Написать комментарий