Šodien ir G.Ņemcova slepkavības otrā gadadiena

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms diviem gadiem, 2010.gada 16.aprīlī, ap plkst.17:00 Daugavpils centrā, Lāčplēša ielā pie stomotoloģiskās poliklīnikas ar diviem šāvieniem bija nošauts pilsētas domes deputāts no “Latgales Tauta”, vicemērs Grigorijs Ņemcovs. 

Kā ziņoja aculiecinieki, uzbrucējs bija 190 cm garš, ģērbies melnā jakā, kuras rāvejslēdzēji bija līdz pašai sejai, melnajās biksēs un melnajā cepurē, viņam bija iesirma bārda, rokās bija neliela vīriešu somiņa. Slepkavības ierocis – 9 mm pistole – bija izmests Pumpura skvēra strūklakā.

Šī slepkavība izsauca plašu sabiedrisko rezonansi visā Latvijā. Nekavējoties tika uzsākta izmeklēšana. Sākumā tika aplūkotas divas slepkavības versijas: versija, kas bja saistīta ar deputāta profesionālu darbību un viņa biznesu, kā arī versija par to, ka slepkavība varēja notikt personīgo motīvu dēļ. Par informāciju, kas varētu palīdzēt Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova slepkavības izmeklēšanā, tika apsolīta atlīdzība 10 000 latu apmērā.

2010.gada jūnijā tika saņemta oficiālā informācija, ka tā bija pasūtīta slepkavība. 2 gadu laikā kopš G.Ņemcova slepkavības valsts policijas pārstāvji paziņoja, ka izmeklēšana notiek, pastāvīgi tiek saņemti rezultāti, taču par šiem rezultātiem plašai sabiedrībai nepaziņo, ievērojot izmeklēšanas intereses.

Uz doto brīdi slepkava atrodas brīvībā.  


Написать комментарий