Pagājušajā gadā Latgales centrālo bibliotēku un tās filiāles apmeklēja vairāk nekā 265 000 cilvēku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, grāmata ir zināšanu avots un šajā ziņā nekas nemainās, pat neskatoties uz nopietnu konkurenci no interneta puses. 

Saskaņā ar Latgales centrlālās bibliotēkas (LCB) vadītājas Jeļenas Šapkovas atskaiti, pagājušajā gadā LCB apmeklēja vairāk nekā 265 000 cilvēki, kuri apmeklēja ne tikai galveno reģiona bibliotēku, bet arī 6 tās filiāles, kas atrodas pilsētas dažādos rajonos. Tika izsniegtas apmēram 458 000 dažādu grāmatu, žurnalu un citu drukātu izdevumu.

Izrādījās, ka daugavpilieši joprojām pierakstās bibliotēkās un lasa grāmatas: 15 512 cilvēki ir pastāvīgi lasītāji. Turklāt, ļoti aktīvi ir mazie bibliotēku lasītāji, jo ap 5 000 bērnu un skolēnu vecumā līdz 18 gadiem ir bibliotēku lasītāji.

Apmēram 8 500 latus LCB iztērējusi dažāda veida abonētai literatūrai, īpašu uzmanību pievēršot bērnu un jauniešu literatūrai, jo bibliotēkas galvenais mērķis ir piesaistīt pēc iespējas vairāk gados jaunu lasītāju.

Latgales centrālās biblotēkas un tās filiālu kopējais budžets sastādīja 355 406 latus, kas ir par 20 303 latiem vairāk nekā 2010.gadā.

Pagājušā gada beigās LCB apliecināja savu galvenās reģiona bibliotēkas statusu, taču joprojām turpinās uzlabot savu darbu. Vadības plānos ir elektronisko resursu paplašināšana, turpmākā grāmatu glabātuves projekta izstrāde, piedalīšanās transrobežu sadarbības programmā un daudz kas cits.
 


Написать комментарий