Saskaņā ar Latgales attīstības projektu, reģionālo ceļu remontam varētu piešķirt pāri 3 miljoniem latu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušajā nedēļā ministri, kuri apmeklēja Daugavpili un piedalījās reģionālajā forumā „Iespēju Latgale”, prezentēja pasākumu projektu, kurim vajadzētu palīdzēt izvest mūsu depresīvo reģionu no krīzes. 

Projektā bija piedāvāti 26 punkti, kuru kopējā vērtība bija vairāk nekā 32 miljoni latu. Tajā tika iekļauta arī jauniešu apmācības organizēšana, mikroaizņēmumu līdz 50 000 eiro izveidošana, dažādi izglītojošie semināri, ceļu remonts un daudz kas cits.

No šīs iespaidīgas summas, kuru ministrijas plāno iztērēt, lai pārvērstu Latgali par ziedošu un dzīvības pilnu valsts reģionu, pāri 3 miljoniem latu aizies uz vietējo ceļu remontu.
Konkrētāk sakot, lai uzliktu 27,44 km asfalta seguma reģionālā ceļa nelielajos posmos Gaigalavas un Vīļānu virzienā, valstij ir jāpiešķir apmēram 1,49 miljonus latu. 

Bet, lai virsupēji apstrādātu asfalta segumu 98,18 km garumā ir jāiztērē no valsts kases vēl 1,82 miljonus latu. Tieši Daugavpils novadā tiks izremontēti 38,3 km ceļa posmā Daugavpils – Skrudaliena – robeža ar Baltkrieviju (Silene). 

Kā arī, iespējams, paveiksies ceļa Rēzekne – Ciskadi – Ružina 3 km posmam, un vēl plāno veikt 4,5 km ceļa remontu, kas iet Meikšānu virzienā līdz Draudzības kurgānam.
 


Написать комментарий