Cietoksnī turpina būvēt ēku, kas kļūs par pagaidu aizturēšanas telpām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušā gada oktobrī Daugavpils cietoksnī sāka divu ēku (Komandanta ielā 7 un Hosptāļu ielā 3) rekonstrukciju un vienas ēkas būvniecību, ko nākotnē izmantos Valsts policijas Latgales pārvalde. Rekonstruētās telpas izmantos policijas darbinieki, bet jaunā ēka kļūs par pagaidu auzturēšanas telpām.

Fotogrāfijas, kuras uztaisīja mūsu fotokorespondents, liecina, ka projekta realizācija norit ļoti veiskmīgi, būvniecības darbi sakarā ar atbilstošiem laika apstākļiem tika atjaunoti. 

Tiek plānots pabeigt būvniecības darbus 2013.gada februārī. Darbu veikšanai varētu iztērēt 9,8 miljonus latu kopā ar PVN. Iekšlietu ministrijas mājaslapā tiek paziņots, ka ņemot vērā, ka cietoksnis ir arhitektūras piemineklis, arhitektūras risinājuma pamatā ir renovēto ēku maksimālā autentiskuma saglabāšana. Savukārt, jaunās ēkas būvniecības raksturs iekļaus sevī vēsturiskos momentus un mūsdienu būvniecības kvalitāti. Ceļa segumam ir paredzēti materiāli, kas atbilst vēsturiskajai estētikai un mūsdienu funkcionalitātei.

Jāatzīmē, ka būvniecības sākumā Iekšlietu ministre Linda Mūrniece, kas, būdama ministres amatā, virzīja šo projektu, atzīmēja, ka Latgales pārveldei ir nepieciešamas jaunas telpas, un esošās telpas nav labākajā stāvoklī, tāpēc lētāk būtu uzcelt ēkas cietoksnī, nekā remontēt atsevišķas telpas pa visu pilsētu.

Būvniecības projekta autors ir SIA "Skonto Būve", bet konkursu uz būvniecības darbiem ir uzvarējusi SIA "Arčers", kurai ir darba pieredze valsts noslēpuma pasūtījumu izpildē.
 



Написать комментарий