21.aprīlī Daugavpilī talkā piedalīsies arī domes darbinieki un bērnudārza audzēkņi

Pavasaris ir klāt, bet tam līdzi nāk arī teritoriju sakopšanas pavasara darbi. Daugavpils domes kārtējās preses konferences laikā Lielās talkas koordinatore Daugavpilī Inesa Antoševska paziņoja, ka šogad ikkagēja talka mūsu pilsētā notiks šajā sestdienā – 21.aprīlī plkst.9:00.

Šogad talkas tēma ir ūdens, tāpēc pilsētniekus aicina padomāt par sakopšanas darbiem pie ezeriem, upēm, strautiem, dīķiem. Par atkritumu izvešanu sola parūpēties organizatori. Talkas dalībniekiem šogad izsniegs atkritumu maisus, bet par cimdiem un darba rīkiem jāpārūpējas pašiem. 

Tie, kas vēlas piedalīties Lielajā talka, vēl var paspēt aizpildīt dalībnieka anketu municipālajā mājaslapā un nosūtīt to uz e-pasta adresi inese_bezane@inbox.lv. Anketā ir jānorāda vārds, uzvārds, organizācijas nosaukums, vēlamo sakopšanas vietu, cilvēku skaitu, kas piedalīsies, un atbildīgās personas koordinātes. 

I.Antoševska pateicas visiem, kas arī šogad ņems dalību talkā, lai padarītu mūsu pilsētu tīrāku un skaistāku, jo organizatori piecājas par katru dalībnieku – gan par tiem, kas ņems dalību pirmo reizi, gan par tiem, kas to dara pastāvīgi. 

Talkas dalībnieka iesniegumus Daugavpilī ir aizpildījuši apmēram 40 cilvēki. Pārsvarā tie ir pilsētas skolu un profesionālo mācību iestāžu pārstāvji. I.Antoševska atzīmēja, ka ļoti priecē, ka šogad talkā piedalīsies 2 garāžu kooperatīvi. Bet paši mazākie talkas dalībnieki šogad būs 27.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi. 

Talkā piedalīsies arī pilsētas domes darbinieki, kuri sakops strautu Mežciemā un Šūņu ezera krastus. Talkā plāno piedalīties arī citas pašvaldības struktūras, piemēram, Tramvaju uzņēmums, Autobusu parks, Siltumtīkli. 

Tiek plānots, ka atkritumu šogad būs mazāk. Atkritumus izvedīs uz Demenes izgāztuvi, kur sakarā ar talku, to pieņems bezmaksas.
 


Написать комментарий