P.Dzalbe ir par autotirgus ierīkošanu Daugavpilī 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes pēdējā sēdē deputāti pēc neilgas diskusijas apstiprināja publiskās apspriešanas rezultātus sakarā ar autotirgus ierīkošanu Balvu ielā (pie Rimi), Daugavpilī.

Atgādināsim, ka pozitīvo atsauksmju, kas tika noformētas atbilstoši likuma prasībām, bija vairāk, tāpēc deputāti arī atbalstīja autotirgus ierīkošanas ideju. Pret šo ideju bija Ināra Ostrovska, balsojot atturējās Ludmila Smikova, Jevģenijs Ustinskovs, Sergejs Mihailovs, Ivars Šķinčs. 

Sakara ar to, ka domes sēdē nepiedalījas opozīcijas pārstāvis Pēteris Dzalbe, kurš parasti aktīvi pauž savu viedokli dažādos jautājumos, portāls Gorod.lv griezās pie viņa pēc komentāriem.

P.Dzalbe atzīmēja, ka viņa attieksme pret autotirgus ierīkošanu Latvijas otrajā lielākajā pilsētā ir pozitīva. Deputāts atzīmēja, ka gribētu izvēlētajā vietā redzēt, piemēram, daudzlīmeņa stāvvietu, taču šī zeme ir privātīpašums, kuram ir apstiprinātais izmantošanas mērķis, tāpēc domei nav tiesību diktēt savus noteikumus.

Kas attiecas uz to, ka autotirgus kaitēs ekoloģijai, P.Dzalbe atzīmēja, ka automašīnām pārdošanā nebūs ieslēgti dzinēji, un ekoloģiju ietekmēs tikai tirgus apmeklētāju automašīnas. Taču uz doto brīdi uz veikalu un Olimpisko centru atbrauc pietiekoši daudz automašīnu, kas arī ietekmē ekoloģiju, piebilda deputāts.

Sakarā ar to, ka pašreizēja ekonomiskā situācija valstī plašai būvniecībai nav labvēlīga, deputāts ir priecīgs par to, ka pilsētas teritorija tiks labiekārtota un pilsēta attīstās.
 


Написать комментарий

Vai kādu arī interesē iedzīvotāju viedoklis, prasām atkārtotu publisku parakstu vākšanu !

Написать комментарий