Daugavpilī ir sākusies konkursa priekšlikumu atlase jaunajai Solu alejai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Droši var apgalvot, ka Daugavpilī vasaras sākumā parādīsies jaunā ievērības cienīga vieta – Solu aleja centrālajā parkā.

Būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova pastāstīja, ka vakar ir noslēdzies solu konkursa pirmais posms, kas tika izsludināts 1.martā un kurā tika saņemti 18 priekšlikumi. Turklāt konkursā piedalījās ne tikai Daugavpils mākslinieki, amatnieki un uzņēmēji, bet arī citu pašvaldību pārstāvji. Šodien notiks komisijas sēde, kurā vajadzēs izvēlēties konkursa ideju maksimālo daudzumu un ar to autoriem organizatori cieši sadarbosies. 

Jau 18.maijā tiks paziņoti soli-uzvarētāji, kas ieņems labākās vietas topošajā alejā, un to autoriem ir iespēja ieiet pilsētas vēsturē, jo pie katra sola tiks pievienota plāksnīte ar tā autora vārdu.

Agrāk tika ziņots, ka jaunās alejas ģenerālplānā ir paredzēti 16 soli, taču, pēc Krjukovas kundzes vārdiem, ja visas idejas iepatiksies, būs iespējams palielināt solu skaitu.

Jaunās alejas ar dažāda izskata, veida, formas un materiālu soliem, kas atradīsies gar gājēju celiņiem no Alejas ielas līdz Autobusu parkam, svinīgā atklāšana notiks 25.maijā plkst.17:00.


 


Написать комментарий