Trīs koru kolektīvi no Daugavpils pārstāvēs mūsu pilsētu koru salidojumos 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien, 14.aprīlī, pirms Lieldienām Vienības nama koncetzālē norisinājās Latgales koru skate-koncerts, kurā piedalījās 10 muzikāli kolektīvi.

Latgales reģiona galvenais diriģents Jevģenijs Ustinskovs Gorod.lv pastāstīja, ka skatē piedalījās kori ne tikai no mūsu pilsētas un novada, bet arī viesi no Krāslavas, Preiļiem, Aglonas, Līvāniem, Ilūkstes. 

Pēc stingrās un kompetentās žūrijas viedokļa, kuru pārstāvēja pazīstami galvaspilsētas diriģenti, komponisti un mūzikas zinātnieki, par labāko kora kolektīvu tika atzīts Latviešu kultūras centra jauktais koris „Daugava” Jevģenija Ustinskova vadībā, kuram bija vislielākais ballu skaits - 43,75.

Otrajā vietā ar 41,78 ballēm palika LKC vīriesu koris „Forte”, kuru arī vada J.Ustinskovs un jauktais koris „Latgale” no Preiļiem, kuru vada diriģents Edgars Znutiņš.

Kā arī godalgas saņēma Aglonas bazilikas jauktais koris (diriģente Ieva Lazdāne), kas saņēma 41,67 balles un LKC jauktais koris „Ruta” (Silvijas Juhņevičas vadībā), kas saņēma 41 balli.

Šie 5 muzikālie kolektīvi piedalīsies divos koru salidojumos - Preiļos maija beigās un vēlāk arī Mengeļos.

Latgales labākie koru kolektīvi gatavosies visnozīmīgākajām notikumam Latvijas kultūras dzīvē – Vispārējiem dziesmu un deju svētkiem, kas nākamgad norisināsies galvaspilsētā.
 


Написать комментарий

Paldies par jauko pasākumu !