Kolektīvās drošības līguma organizācijas dalībvalstis solidarizējas ar Baltkrieviju un nosoda ES noteiktās ekonomiskās sankcijas pret Minsku

foto probelarus.ru
foto probelarus.ru

Kolektīvās drošības līguma organizācijas dalībvalstis ‒ Armēnija, Baltkrievija, Kazahstāna, Kirgizstāna, Krievija un Tadžikistāna ‒ par nepieļaujamu nosaukušas ekonomiskā spiediena vai spaidu izmantošanu starptautiskajās attiecībās, solidarizējoties ar Baltkrieviju, pret kuru Eiropas Savienība (ES) noteikusi ekonomiskus ierobežojumus.

"Tamlīdzīgi pasākumi ierobežo valstu ekonomisko drošību, kaitē abpusēji izdevīgai sadarbībai, integrācijas procesu attīstībai Eirāzijas kontinentā, grauj abpusējo uzticību partneru vidū, kas galu galā negatīvi ietekmē drošību reģionā," teikts sešu Kolektīvās drošības līguma organizācijas dalībvalstu ārlietu ministru parakstītajā dokumentā, aģentūru BNS otrdien informēja Baltkrievijas vēstniecībā Rīgā.

Visu sešu valstu ārlietu ministri pauduši pārliecību, ka "tikai vienlīdzīgs dialogs veicinās starpvalstu nesaskaņu noregulēšanu".

Ministri aicināja atteikties no "jebkādām darbībām, kas ir pretrunā labu kaimiņattiecību un abpusējas cieņas principiem".

Jau vēstīts, ka ES valstu ārlietu ministri 23.martā sanāksmē Briselē nolēma noteikt sankcijas pret 12 personām un 29 uzņēmumiem no Baltkrievijas, tādējādi paplašinot sankcijas pret šo valsti, lai sodītu autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu par represijām pret opozīciju.


Написать комментарий