Tiekas Robežsardzes, Muitas un Pārtikas un veterinārā dienesta vadītāji

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Vakar, 17.aprīlī, Valsts robežsardzes Galvenajā pārvaldē uz darba tikšanos sanāca Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis un Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis.

Tikšanās laikā iestāžu vadītāji noslēdza trīspusējo starpresoru vienošanos par iestāžu darbības un savstarpējās sadarbības organizēšanu robežšķērsošanas vietās.

Vienošanās nosaka iestāžu savstarpēju sadarbību, lai nodrošinātu saskaņotu darbību robežšķērsošanas vietās, kur tiek veikta robežpārbaude, muitas kontrole, veterinārā, fitosanitārā, pārtikas nekaitīguma, nepārtikas preču drošuma, kvalitātes un klasifikācijas kontrole, kā arī informācijas apmaiņas kārtību starp iestāžu amatpersonām robežšķērsošanas vietās.

Kā būtiskāko iestāžu vadītāji atzina sadarbību starp iestāžu amatpersonām, veicot kopīgu robežšķērsojošo personu, transportlīdzekļu, preču un mantu pārbaudi un aktuālo ikdienas informācijas apmaiņu par iestāžu darbības rezultātiem, kas ļauj efektīvi organizēt iestāžu amatpersonu darbību robežšķērsošanas vietās un identificēt varbūtējos riskus.
 


Написать комментарий