Sabiedrības saliedēšanu plānots sākt ar jaunatni

foto delfi.lv
foto delfi.lv

No sabiedrības saliedēšanas pasākumiem, kuri radušies pēc tam, ka valodas referenduma iespaidā ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzdeva izstrādāt sabiedrības saliedēšanas programmu, neatliekams ir darbs ar jaunatni – tā trešdien „Latvijas radio” teica Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja Aija Bauere.

Intervija notika pirms paredzētās valdības un nevalstisko organizāciju tikšanos programmas apspriešanai, kurā tiks vērtēts, kuri no priekšlikumiem ir neatliekami un tūlīt realizējami. Prioritātes tiks vērtētas gan atkarībā no tā, cik lielu efektu varētu dot šāds pasākums, cik naudas tas prasa un ko par to teiks nevalstiskās organizācijas, - tā Bauere.

 Kā pašu svarīgāko Bauere redz darbu ar jaunatni, atsaucoties arī uz Šveices pieredzi sabiedrības integrācijā, kur esot skaidri noteikts, ka vissvarīgāk šajos jautājumos ir strādāt ar jauniešiem un pensijas vecuma cilvēkiem. Kā vienu no veidiem, kā darbs ar jaunatni izpaustos, Bauere uzsvēra starpskolu sadarbību, kurā latviešu un cittautiešu bērni kopīgi gatavotu projektus, piemēram, izpētītu novada vēsturi, rakstītu kopīgu grāmatu.

 Bauere arī atzinīgi vērtē Saeimas deputāta Andreja Judina ideju par to, ka latviešu ģimenes varētu uzņemt krievu bērnus uz laiku padzīvoties latviešu vidē. Tā esot ļoti interesanta ideja, kas varot noderēt abām pusēm. Deputātam zvanījušas daudzas ģimenes, kas būtu ar mieru šādā pasākumā piedalīties, intervijā „Latvijas radio” pauda Bauere.


Написать комментарий